Politieberichten van woensdag 29 september tot en met vrijdag 1 oktober 2021

Datum:

Kralendijk - Onbemande scooter aangetroffen - Omstreeks 23.50 uur, op donderdag 30 september, trof een dienstdoende patrouille een scooter aan op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Kaya Nikiboko Zuid. De sleutels zaten nog in het contact. De agenten hebben uit voorzorg de scooter naar het politiebureau gebracht om eventuele diefstal te voorkomen. De eigenaar van de scooter kan zich bij het politiebureau melden met een identiteitsbewijs, een geldig rijbewijs en de verzekeringspapieren om de scooter op te halen.

Geplande verkeerscontrole
Op donderdag 30 september werd tussen 11.00 en 12.00 uur een geplande verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Internashonal door de aspiranten.

Tijdens deze controle werden in totaal 13 voertuigen gestopt en gecontroleerd en werden er 12 processen verbaal uitgeschreven.

De processen-verbaal waren voor de volgende overtredingen:
5x rijden zonder autogordel om
1x rijden zonder rijbewijs
5x rijden zonder verzekering
1x rijden zonder helm
1x gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden
6x overige overtredingen m.b.t. technische staat van een voertuig

Aanhoudingen
In de ochtenduren, omstreeks 11.40 uur op donderdag 30 september werd een 31 -jarige man met initialen A.A.A.S., aangehouden wegens inbraak bij een bouwlocatie aan de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. 

Op woensdag 29 september werd omstreeks 21.30 uur een 19-jarige man met initialen T.M.D.A. aangehouden wegens diefstal. De man werd op videobeelden gezien, nadat hij een fiets bij de middelbare school aan de Kaya Frater Odulfinus had gestolen.

Inbraak in woning
Op woensdag 29 september werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Uranus. Onbekenden hebben omstreeks 12 september in de woning ingebroken door de voordeur te forceren. De bewoners waren op vakantie in het buitenland. De daders hebben een zwarte kluis van het merk Yale met als inhoud onder andere verschillende sieraden, contant geld en sleutels van de woning meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.