Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van vrijdag 24 december tot en met maandag 27 december 2021

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Huiszoeking met aanhouding In de vroege ochtenduren op maandag 27 december vond een huiszoeking plaats in een woning aan de Kaya Grandi. Een 40-jarige man met initialen C.E.J.A is aangehouden wegens mishandeling.

Mishandeling Centrumgebied

Omstreeks 00:25 uur op maandag 27 december vond er een mishandeling plaats in het Centrumgebied. Een man die enkele personen aansprak op het spelen van luide muziek voor zijn woning werd door een groepje mannen in elkaar geslagen. De man hield letsel over aan zijn hoofd, gezicht en nek. De zaak wordt onderzocht.

 

Rijden onder invloed

Op zondag 27 december omstreeks 01.00 uur werd een pick-up op de Kaya Korona gestopt voor controle. De 52-jarige bestuurder met initialen S.A.B.V. bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden voor het rijden onder invloed.

 

Brand

In de ochtend op zondag 26 december kreeg de politiecentrale melding over een brand op de Kaminda Sorobon. Hier bleek het te gaan om groot stuk mondi dat in brand stond. De brandweer bluste de brand. Er waren geen gewonden.

 

Aanhouding

Op zondag 26 december omstreeks 05:30 uur werd een 29-jarige man met initialen R.S. op de Kaya Internashonal aangehouden wegens rijden onder invloed, voor belediging van een ambtenaar in functie en voor het verzet tijdens aanhouding. Naar aanleiding van een melding over een auto die slingerend op de genoemde weg reed, werd de bestuurder gestopt en gecontroleerd. Hierbij beledigde de vrouw de politieagenten en toonde agressief gedrag.

 

Achtervolging eindigt met aanrijding

Tijdens een achtervolging in de nachtelijke uren op zondag 26 december vond een aanrijding plaats tussen de politiedienstauto en de auto van de verdachte. De verdachte negeerde het stopteken van een andere patrouille waardoor deze overging naar een achtervolging en om assistentie vroeg. De patrouille die ging assisteren, kwam de verdachte auto tegen op de Kaya Tapajos waar ze frontaal botsten. De 26-jarige bestuurder van de auto met initialen D.L.L. werd aangehouden.

 

Uitgaansgelegenheid overtreedt geldende maatregelen

Een uitgaansgelegenheid in het Centrumgebied werd op zaterdag 25 december gesloten door de politie omdat zij de geldende maatregelen in verband met Covid hadden overtreden. Een artiest was aan het optreden binnen de gelegenheid.

 

De politie werd geïnformeerd dat er een artiest zou optreden binnen de locatie. Naar aanleiding hiervan werd de eigenaresse van de gelegenheid al eerder op de avond gewaarschuwd en nogmaals geïnformeerd over de geldende maatregelen in verband met Covid welke zijn:

1.Bij evenementen in een binnenruimte mogen niet meer dan 100 personen aanwezig zijn;

2.Bij een evenement mag niet gedanst of gezongen worden;

3.De afstandsnorm van 1,5 meter moet worden gehanteerd.

 

Iets later bleek dat er gezongen en gedanst werd in de gelegenheid waarbij de afstandsnorm van 1,5 meter niet werd gehanteerd. Er waren ook ruim 200 personen aanwezig die betaald hadden voor het optreden. De locatie werd per direct gesloten en de eigenaresse kreeg een proces-verbaal.

 

De nacht ervoor, op zaterdag 25 december, werd omstreeks 00:40 uur geconstateerd dat de gelegenheid nog mensen binnenliet, dat er nog muziek gedraaid werd en  dat er drank werd verkocht. De gelegenheid werd gesloten. Er waren ongeveer 55 personen aanwezig die via de voor- en achteringang naar buiten kwamen. De eigenaresse kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de geldende maatregel betreffende de sluitingstijd van 00:00 uur.

 

Aanrijding met fatale afloop

Op zaterdag 25 december vond omstreeks 06.45 uur een eenzijdige aanrijding op de Kaminda Lagun. De bestuurder van een auto die richting Playa reed vanuit Lagun, verloor de macht over het stuur in een bocht en reed tegen een boom aan. Bij aankomst van de ambulance gaf de bestuurder geen teken van leven en iets later werd geconstateerd dat zij was overleden. Het betreft een dame met initialen T.D.J.F, geboren op 21 december 2000 in Nederland.  

 

Auto over de kop

Op vrijdag 24 december vond omstreeks 23:30 uur een aanrijding plaats op de Kaya Piedra Presioso. De bestuurder probeerde voor geiten uit te wijken en verloor hierbij de macht over het stuur waardoor de auto over de kop sloeg. De bestuurder was ongedeerd en klom zelf uit de auto.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.