Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van vrijdag 31 december 2021 tot en met maandag 3 januari 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Vechtpartij Kaya Kalipso Omstreeks 17:00 uur op zondag 2 januari kreeg de politiecentrale melding over een vechtpartij bij een woning aan de Kaya Kalipso. Het bleek te gaan om een vechtpartij tussen verschillenden personen waarbij een wapen, in dit geval een honkbalknuppel, werd gebruikt. Een 20-jarige man met initialen S.C.N. en een 15-jarige jongeman met initialen S.S.N. werden ter plekke aangehouden. Het onderzoek in de zaak loopt.

Aanrijding scooter

In de ochtenduren op zondag 2 januari, vond een aanrijding met een scooter plaats op de Kaya Gilberto F. Croes. De bestuurder van de scooter verklaarde dat ze achter een auto richting Playa reed toen de auto plotseling linksaf sloeg, waardoor ze abrupt remde en viel. Een vriendin (die een verpleegster is) van de slachtoffer heeft haar opgehaald om haar naar het ziekenhuis te brengen. 

 

Auto beland in mondi

Op zaterdag 1 januari, vond omstreeks 22.20 uur een aanrijding met een auto plaats op de kruising van de Kaya Industria en de Kaya Maximiliana Rosario. De bestuurder verklaarde dat hij niet door had dat hij op een kruispunt was gekomen en reed zo door de mondi in. Hij bleek sterk onder invloed van alcohol te zijn, werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Het betreft een 27-jarige man met initialen R.R.J. hij en zijn bijrijder waren allebei ongedeerd.

 

Overtreding Wet Identificatieplicht

Op zaterdag 1 januari kreeg de politiecentrale melding over en vechtpartij bij een bar aan de Kaya Korona. Bij aankomst van de patrouille was alleen één man aanwezig die betrokken was bij de vechtpartij. Toen hij werd gevorderd om zijn identiteitsbewijs te laten zien, weigerde hij dit. Doordat hij ook de bareigenaar lastigviel werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap en voor overtreding van de Wet Identificatieplicht. Het betreft een 37-jarige man met initialen M.G.R.

 

Aanhouding openbare dronkenschap

Omstreeks 20:15 uur op zaterdag 1 januari werd een 37-jarige man met initialen M.H.A.M. aangehouden op de Kaya Seminole wegens openbare dronkenschap. Hij werd achter het stuur aangetroffen terwijl hij alcoholische drank nuttigde. Toe hij hierop werd aangesproken begon hij moeilijk te doe tegen de agenten en werd hij hierop aangehouden. Hij kreeg ook een rijverbod van 8 uur.

 

Aanhouding bedreiging met de dood

Op 1 januari werd in de late middaguren een 38-jarige man met initialen J.F.R.F. in Rincon aangehouden wegens bedreiging met de dood. De verdachte had twee personen waarvan één een kind is, met een mes bedreigd met de dood.

 

Brand aan de Kaya Amsterdam

Op 1 januari kreeg de politiecentrale omstreeks 17:20 uur melding over brand in de tuin van een woning aan de Kaya Amsterdam. In de tuin stond een graafmachine dicht in de buurt van de brand. De brandweer ging ter plekke en bluste de brand. Er raakte niemand gewond. Oorzaak van de brand is nog niet bekend.

 

Beroving op klaarlichte dag

Omstreeks 17:00 uur op zaterdag 1 januari vond een beroving plaats op de Kaya Comanche waar onder andere de auto van de slachtoffer werd meegenomen. Na kort onderzoek werd een 20-jarige man met initialen C.D.A. aangehouden. De auto werd ook teruggevonden. Het inderzoek in deze zaak is gaande.

 

Aanhouding voor mishandeling

In de vroege middaguren op zaterdag 1 januari werd een 24-jarige man met initialen L.D.v.P. aan de Kaya Nikiboko Zuid aangehouden wegens mishandeling.

 

Waarschuwingsschoten in het Centrumgebied

Op zaterdag 1 januari kreeg de politiecentrale omstreeks 04:00 uur melding over een vechtpartij in het Centrumgbied. Toen de patrouille op de locatie aan kwam werd een zogenaamde ‘bombshell’ afgestoken en richting de politie auto gegooid en welke onder de politie auto afging. Daarnaast werd er nog meer vuurwerk gebruikt. De agenten voelden zich ernstig bedreigd en in levensgevaar. Enkele agenten hebben toen hun vuurwapen gebruikt om enkele waarschuwingsschoten te lossen. De ambulance kwam er plekke om een persoon, die gewond was geraakt tijdens de vechtpartij die had plaatsgevonden voordat de politie ter plaatse was, te assisteren. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Onderzoek in de zaak loopt.

 

Achtervolging met aanhouding

Omstreeks 03:00 uur op zaterdag 1 januari vond een korte achtervolging plaats vanaf de Hanchi Amboina nadat de bestuurder van een auto weigerde ta stoppen voor een controle. Op de Kaya Flor de Cuba werd de auto geblokkeerd waardoor de bestuurder uiteindelijk stopte. De bijrijder stapte uit en begon agressief gedrag te vertonen. Hierop werd hij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding had hij hevige weerstand geboden. De 18-jarige man met initialen W.R.P. werd aangehouden wegens het geen gehoor geven aan een vordering van de politie en voor verzet met bedreiging. De bestuurder een 18-jarige man met initialen B.A.S. werd aangehouden wegens het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie.

 

Brand op verschillende locaties

Op zaterdag 1 januari, kreeg de politiecentrale in de nachtelijke uren verschillende meldingen over brand. In de Kaya Grandi waren dozen voor een winkel in brand welke overging naar de voordeur van de winkel. Bij aankomst van de patrouille hadden de winkeleigenaren zelf de brand geblust. In een knoek in de omgeving van Bario Mexico bleek een groot stuk mondi in brand te zijn. De brandweer bluste de brand. Op de kruising van de Kaya Andres A. Emerenciana en de Kaya Viol was een groot stuk mondi in brand. De brandweer kwam ter plekke en had de brand snel onder controle. Op de Kaya Pilon was brand geconstateerd binnen een woning. Bij aankomst van de brandweer viel de brand mee en werd het meteen geblust. Er raakte niemand gewond. Op de Kaya Caribe veroorzaakte vuurwerk die per ongeluk binnen het huis was afgegaan brand aan de gordijnen. De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. Er waren geen gewonden.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.