Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van woensdag 13 april tot en met woensdag 20 april 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Toerist verdronken - Op dinsdag 19 april, omstreeks 13.30 uur kreeg de politiecentrale melding over een levenloos lichaam op Klein Bonaire. Politieagenten, samen met de Kustwacht, zijn direct uitgerukt richting Klein Bonaire. Hier stelden medewerkers van de forensische afdeling direct een onderzoek in. Het betreft een 84-jarige vrouwelijke toerist die verdronk tijdens het snorkelen bij Klein Bonaire.

Huiszoeking
Op dinsdag 19 april vond een huiszoeking plaats in een woning in de wijk Antriol. De huiszoeking was in het kader van de Opiumwet BES. Tijdens de huiszoeking werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. Een 43-jarige man met initialen J.J.G.R. werd aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet BES.

Aanhouding voor rijden onder invloed
In de nachtelijke uren op zondag 17 april werd een 52-jarige man met initialen W.S.C. op de Kaya Mendelsson aangehouden. De verdachte werd gestopt voor controle doordat de auto geen achter verlichting had. Tijdens de controle kon de verdachte geen rijbewijs noch een verzekeringsbewijs tonen en leek hij onder invloed te zijn. Hij werd aan een blaastest onderworpen met als gevolge dat hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De auto werd in beslag genomen totdat de verdachte een rijbewijs en verzekeringsbewijs kan tonen.

Aanrijding tussen twee scooters
Omstreeks 02:30 uur op zaterdag 16 april vond een aanrijding tussen twee scooters plaats op de E.E.G. Bulevar. De ene scooter botste achterop de andere waardoor beide bestuurders vielen. De bestuurder van de voorste scooter verklaarde dat hij plotseling moest remmen omdat de auto die voor hem reed ook plotseling moest remmen. Het ambulance personeel behandelde beide personen ter plekke.

Diefstal scooter
Op vrijdag 15 april werd aangifte gedaan van diefstal van een rood/zwarte scooter van het merk Yamaha. In het zadel van de scooter zat een rugtas met als inhoud onder andere kleren, duikmaskers,  een groene iPhone 11,  een zonnebril van het merk Oakley, een zonnebril van het merk Ocean Specs en contant geld. De scooter stond bij het Wilhelminaplein geparkeerd en werd tussen 20:30 uur en 00:30 uur door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Auto over de kop
Omstreeks 20.15 uur op vrijdag 15 april kreeg de politie centrale melding over een ongeluk op de weg naar Saliña ter hoogte van Salt Company. Een auto ging over de kop. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Mishandeling eindigt in ongeluk
Iets voor 22:00 uur op woensdag 13 april kreeg de politiecentrale melding dat er een pick-up over de kop ging aan de Kaya Corantijn. Iets eerder heeft de bestuurder van deze pick-up een persoon bij een bar aan de Kaya Nikiboko Zuid mishandeld, stapte in zijn auto verongelukte iets verderop. De bestuurder van de pick-up werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. hij was waarschijnlijk onder invloed van alcohol. Het slachtoffer van mishandeling werd ook met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. onderzoek in de zaak loopt.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.