Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van vrijdag 28 januari tot en met maandag 31 januari 2022

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Diefstal Op maandag 31 januari werd aangifte gedaan van diefstal van een wireless LG speaker, een Samsung mobiele telefoon en een beveiligingscamera van het merk Wyze. De spullen werden even zonder toezicht achtergelaten onder een afdak bij een bedrijfspand aan de Kaya Neerlandia. Toen de eigenaar tussen 02.00 en 02.20 uur weg was, hebben onbekenden de spullen meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding voor mishandeling

Omstreeks 20.25 uur op zondag 30 januari, vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Papa Cornes. De bestuurder die de aanrijding had veroorzaakt was dronken. De tegenpartij gooide een bierfles naar de andere auto, die het ruit aan de bestuurderskant vernielde en daarbij ook de bestuurder die in de auto zat, verwondde. Hierna reed de verdachte die de bierfles had gegooid weg. Deze 56-jarige man, met initialen F.F.R. werd aangehouden wegens mishandeling met een wapen.

 

Politie handhaaft openbare orde in het centrum

Op zondag 30 januari werd in de vroege avonduren, rond 19:45 uur,  een actie gehouden op de Kaya Grandi en de Kaya Korsou. Naar aanleiding van een samenscholing van motoren en auto’s.

 

Verschillende motorvoertuigen werden gecontroleerd op geldige documenten. Een brommer en een scooter werden in beslag genomen omdat de bestuurders geen geldig rijbewijs en geen geldig verzekeringsbewijs konden tonen. De eigenaren kunnen hun voertuigen ophalen bij vertoon van de geldige documenten. Een auto die op de berm geparkeerd stond werd door de takelwagen weggetakeld.

 

Nadat het rustiger werd op de Kaya Grandi en de Kaya Korsou verschillende straten die naar het centrum leiden afgesloten voor verkeer. Iets later toen er bijna geen verkeer aanwezig was in het Centrumgebied, besloot de bestuurder van een raptor te gaan feveren waarna hij vervolgens probeerde weg te komen. De raptor werd in beslag genomen.

Omstreeks 22:00 uur werden alle straten weer vrijgegeven en kon het verkeer weer door.

 

Fout geparkeerde auto in bewaring genomen

Op zaterdag 29 januari ging een patrouille assistentie geven bij een fever geval aan de Kaya L.D. Gerharts waarbij ook fout geparkeerde voertuigen betrokken waren. Ter plekke kreeg de bestuurder  van een auto die in de berm geparkeerd stond de kans om zijn auto te verwijderen. Maar even later stond de auto weer in de berm geparkeerd. Er werd een controle uitgevoerd waarbij werd geconstateerd dat de bestuurder geen geldig rijbewijs en ook geen geldig verzekeringsbewijs bij zich had. De auto werd ter bewaring naar het politiebureau gebracht in afwachting van de geldige documenten van de bestuurder.

 

Aanhouding voor mishandeling

Op vrijdag 28 januari werd omstreeks 22:00 uur een 50-jarige man met initialen J.J. in de Kaya Grandi aangehouden wegens mishandeling. De verdachte had zijn dochter op genoemde locatie mishandeld.

Diefstal ‘Raptor’
Op vrijdag 28 januari werd aangifte gedaan van diefstal van een oranje/witte Yamaha ‘raptor’. Het motorvoertuig stond op de porch van een woning aan de Kaya Barakuda geparkeerd en werd tussen 27 januari en 28 januari door onbekenden meegenomen. Op 29 januari verklaarde een monteur dat de ‘raptor’ naar hem was gebracht voor reparatie. Dit was aanleiding om een  22-jarige man met initialen G.A.F.A. en een 17-jarige jongeman met initialen S.X.R.N. aan te houden wegens diefstal.

Diefstal bij verschillende duikplekken

Op maandag 31 januari werden bij verschillende duikplekken diefstallen gepleegd vanuit auto’s die daar geparkeerd waren. Tussen 10:00 en 11:00 uur hebben onbekenden bij de duik plek Jeff Davis Memorial een ruit van een auto ingeslagen en hebben onder andere een telefoon van het merk Samsung, een zonnebril en strandkleding. Iets later tussen 11:15 en 12:00 uur hebben onbekenden bij de duik plek Oil Slick Leap een leesbril en kleding vanuit een geparkeerde auto meegenomen. Omstreeks 12:00 uur hebben onbekenden uit een auto die bij de duik plek 1000 steps geparkeerd stond, verschillende artikelen meegenomen, waaronder een ID kaart, een telefoon van het merk Nokia, een portemonnee en kledingstukken. Deze zaken worden onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.