Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van vrijdag 4 februari tot en met maandag 7 februari 2022

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Aanrijding Kaya Grandi Op zondag 6 februari vond een aanrijding plaats in de hoofdstraat van de Kaya Grandi. Een auto reed achter op een andere auto aan. De bestuurder van de auto die werd aangereden werd naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Haar 13-jarige zoon ,die bijrijder was, ging ook mee naar het ziekenhuis.

Schietpartij leidt tot achtervolging

Omstreeks 4 uur op zaterdag 5 februari, kreeg de politiecentrale melding van een schietpartij. Waarschijnlijk was er een probleem tussen enkele personen bij een locatie in Lagun waar illegale feesten werd gehouden. Er ontstond een vechtpartij waarbij iemand een vuurwapen tevoorschijn haalde en schoten loste. Er raakte niemand gewond. Op het moment dat de patrouille onderweg naar de locatie was, reden ze een auto tegemoet die met hoge snelheid vanaf de locatie kwam. De patrouille probeerde de auto te stoppen, maar deze reed door waarop de politie de achtervolging inzette. Ter hoogte van de Kaya Amerika was de auto betrokken in een eenzijdige aanrijding, waarna de bestuurder alsnog probeerde door te rijden. Maar hij werd gestopt en aangehouden.

 

Op zaterdag 5 februari vond er een huiszoeking plaats in een toeristische accommodatie aan de Kaya L.D. Gerharts in verband met de aanhouding van de 26-jarige verdachte met initialen S.C.C.d.l.M. De verdachte werd in eerste instantie op de Kaya Amerika aangehouden voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie na de achtervolging in de nachtelijke uren op zaterdag 5 februari. Na zijn aanhouding werd zijn auto doorzocht. Hier werd een hoeveelheid drugs aangetroffen (overtreding van de Opiumwet BES) en werd dit strafbare feit toegevoegd aan de reden van zijn aanhouding. Dit was aanleiding voor de huiszoeking waar een hoeveelheid drugs in beslag werd genomen. Iets later werd een 21-jarige man met initialen R.H.G.A. aangehouden wegens overtreding van de Vuurwapenwet BES. Een 17-jarige jongeman met initialen H.M.N. kwam zichzelf melden bij de politie en werd aangehouden wegens overtreding van de Vuurwapenwet BES. Onderzoek in deze zaak loopt.

 

Politie handhaaft openbare orde in het centrum

Op zondag 6 februari werd in de middaguren, rond 18:00 uur,  een actie gehouden in het Centrumgebied en de Kaya Kòrsou om te controleren  op samenscholingen van feverende motoren en auto’s die op de genoemde straten de afgelopen periode voor overlast zorgden

 

Tijdens de actie werden verschillende motorvoertuigen gecontroleerd op geldige documenten. Een quad en een scooter werden naar de wacht gebracht doordat de bestuurders geen geldig rijbewijs en geen geldig verzekeringsbewijs konden tonen. De eigenaren kunnen hun voertuigen ophalen bij vertoon van de geldige documenten. Een auto die op de berm geparkeerd stond werd door de takelwagen weggetakeld.

 

De actie verliep rustig en omstreeks 22:00 uur werden alle straten weer vrijgegeven en kon het verkeer weer door.

 

 

Inbraak bedrijf

Op vrijdag 4 februari aangifte gedaan van inbraak in een winkel aan de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Tussen donderdag 3 februari en vrijdag 4 februari, hebben onbekenden een zijdeur vernield om binnen te komen en hebben onder andere camera’s, brillen, telefoonhoesjes, strandschoenen, sieraden en contant geld meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Inbraak woning aan de Kaya Tre

In de ochtenduren op vrijdag 4 februari werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Tre. Onbekenden hebben tussen donderdag 3 februari en vrijdag 4 februari ingebroken en hebben onder andere een laptop, airpods en een zwarte rugtas meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Auto onbeheerd op de openbare plaats

Op de Kaya Pauwnee in de wijk Hato staat al maanden een auto onbeheerd. Het betreft een donker blauwe Hyundai Elantra met kentekennummer B-9465. De politie verzoekt de eigenaar om de auto  van de locatie te verwijderen. Volgens de wet is het niet toegestaan een voertuig onbeheerd achter  te laten op een openbare plek. Wordt niet aan dit verzoek voldaan, worden de kosten voor het laten verwijderen door Selibon aan de eigenaar doorberekend en wordt de auto ‘gecrushed’.

 

 

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.