Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van vrijdag 14 januari tot en met maandag 17 januari 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Incident de Kaya Macario (Cai) Sint Jago Op zondag 16 januari vond een incident tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya Macario (Cai) Sint Jago. De scooter en de auto hadden elkaar net niet geraakt; de bestuurder van de scooter kon de auto net op tijd ontwijken. Maar hierdoor viel de bestuurder van de scooter. Hij werd ter plekke door het ambulance personeel behandeld.

Brand op de Kaya Libertador Simon Bolivar

In de vroege ochtenduren op zondag 16 januari kreeg de politiecentrale melding van brand op de Kaya Libertador Simon Bolivar. Bij aankomst van de patrouille en de brandweer bleek dat er een stroomkast in brand stond. De brandweer bluste de brand. Doordat er hoogspanningskabels waren kwam WEB medewerkers ook ter plekke. Er raakte niemand gewond.

 

Handhaving geldende maatregelen noodverordening

Afgelopen weekend werden op verschillende gehandhaafd op naleving van de geldende maatregelen in verband met covid-19.

 

Bij een strand werd een groep van meer dan 10 personen aangesproken over overtreding van de noodverordening.

 

De eigenaar van een bar/restaurant aan de Bulevar Gobernador Nicolas Debrot kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de noodverordening; zij waren na de aangegeven sluitingstijd van 22:00 uur nog open. De eigenaar van een horecagelegenheid aan de Kaya Bonaire kreeg ook een proces-verbaal omdat de locatie na 22:00 uur nog open was.

 

Diefstal damesfietsen

Op zaterdag 15 januari werd aangifte gedaan van diefstal van twee zwarte damesfietsen. De fietsen stonden op slot, op het erf van een toeristen accommodatie aan de Kaya Mgr Nieuwindt en werden tussen vrijdag 14 januari en zaterdag 15 januari door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Aanrijding

Op vrijdag 14 januari vond omstreeks 22.45 uur een aanrijding tussen een pick-up en een personenauto plaats op de kruising van de Kaya Maximiliana Rosaria en de Kaya Internashonal. De personenauto reed op de Kaya Internashonal richting noorden en de pick-up reed op de Kaya Maximiliana Rosaria. De pick-up verleende geen voorrang aan de personenauto waardoor ze tegen elkaar botsten. De bestuurder van de personenauto werd ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld. De bestuurder van de pick-up bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat van de ademanalyse werd zijn rijbewijs ingevorderd totdat zijn zaak wordt behandeld. De pick-up werd in bewaring genomen en mocht opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar door het tonen van een geldig rijbewijs.  Doordat er olie op de weg terecht was gekomen kwam de brandweer ter plekke om zand eroverheen te gooien.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.