Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van vrijdag 21 januari tot en met maandag 24 januari 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Inbraak in woning aan de Kaya Avelino J. (Abechi) Cecilia In de nachtelijke uren van maandag 24 januari werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Avelino J. (Abechi) Cecilia. Onbekenden hebben verschillende gereedschappen meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding tussen twee auto’s

Op zaterdag 22 januari vond omstreeks 23:15 uur een aanrijding tussen twee auto’s plaats. Auto 1 reed op de Kaya Macario Sint Jago en sloeg af om de Kaminda Jato Bako op te rijden waardoor hij tegen de auto 2 botste die rechtdoor, richting Amboina,  op de Kaminda Jato Bako reed. De bestuurder van beide auto’s werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

Diefstal scooter

Op zaterdag 22 januari werd aangifte gedaan van diefstal van een donkergrijze scooter van het merk SYM met kenteken MF-2812. De scooter stond, niet op slot,  voor een woning aan de Kaya Venus en is door onbekenden meegenomen tussen 22:30 uur op 21 januari en 15:00 uur op 22 januari. De zaak wordt onderzocht.

 

Auto over de kop

Omstreeks 00:30 uur op zaterdag 22 januari vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Korona. Een auto ging om nog onbekende oorzaak over de kop. De bestuurder van de auto werd in eerste instantie ter plekke behandeld door het ambulance personeel maar werd uiteindelijk toch naar  het ziekenhuis meegenomen voor verder onderzoek.

 

Brand in woning

Op vrijdag 21 januari, omstreeks 15:00 uur melding over brand in een woning in Den Tuna. Bij aankomst van de politie en de brandweer was er niemand thuis. De brandweer bluste de brand. Oorzaak van de brand is niet bekend.

 

Bedrijfsongeval

Omstreeks 12:15 uur op vrijdag 21 januari, viel een man bij een toeristische accommodatie in Belnem, om nog onbekende oorzaak, in een elektriciteits kast. De man kwam met zijn rechterbeen en heup in een kanaal van de kast vast te zitten. De man werd door collega’s uit de kast gehaald in afwachting van de ambulance waarna hij met naar het ziekenhuis werd gebracht voor medische behandeling.  

 

Aanrijding Kaminda Gurubu

In de ochtenduren op vrijdag 21 januari vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaminda Gurubu. Een auto botste tegen een lantaarnpaal, waardoor de lantaarnpaal op het wegdek terecht kwam. De bestuurder van de auto werd ter plekke door het ambulancepersoneel gecheckt en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. WEB personeel kwam ook ter plekke om de stroom van de lantaarnpaal te halen zodat het er geen gevaar was voor de aanwezigen.

 

Aanrijding leidt tot achtervolging met machete

Op zondag 23 januari vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Aruaco. Dit leidde ertoe dat de bestuurders van beide auto’s elkaar met een machete bedreigden. De 29-jarige man met initialen W.M.B. en de 31-jarige man met initialen L.A.S.D werden aangehouden voor het overtreden van de wapenwet BES. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.