Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van vrijdag 6 mei tot en met maandag 9 mei 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Overleden persoon in woning aangetroffen - Op vrijdag 6 mei, kreeg de politiecentrale omstreeks 15:00 uur melding over de vondst van een man die geen teken van leven gaf in een woning in Playa Pariba. Bij aankomst van de politie werd direct de forensische afdeling en de schouwarts in kennis gesteld. De schouwarts kon meteen constateren dat de man overleden was. Iets later werd het onderzoek afgerond en kon men concluderen dat het niet ging om een natuurlijke dood, zonder indicaties van een misdrijf. Het betreft een 28-jarige man met initialen G.R.

Huiszoeking
Op zaterdag 7 mei vond in de avonduren een huiszoeking plaats in een commerciële instelling aan de Kaya Nikiboko Nort. Er liep een onderzoek in het kader van de Wapenwet BES nadat er klachten over bedreiging met een wapen waren binnengekomen. Tijdens de huiszoeking is een vuurwapen en een hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen. Beide inwoners van het huis zijn aangehouden in verband met overtreding van de Opium- en Wapenwet BES. Het betreft een 25-jarige vrouw met initialen N.L.M en een 30-jarige man met initialen  S.A.C.V.  

Aangiftes en meldingen in verband met vuurwapens worden zeer serieus genomen, daarom vraagt het KPCN om illegale wapens te melden via 911, 715 8000 of via de anonieme tip lijn 9310.


Diefstal vanuit auto
Op maandag 9 mei werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die tegenover een uitgaansgelegenheid in Rincon geparkeerd stond. Tussen 11:00 en 16:00 uur hebben onbekenden onder andere een zwarte leren heren tas van het merk Totto, een zwart/witte tablet van het merk LG, enkele pasjes en contant geld meegenomen. de zaak wordt onderzocht.

Aanhouding
In de avonduren op zondag 8 mei werd een 37-jarige man met initialen R.P.S.E. aangehouden wegens bedreiging, vernieling en mishandeling. De verdachte had twee mannen bedreigd en mishandeld, en spullen bij een woning aan de Kaya Veronica vernield.

Diefstal rubberboot
Tussen zaterdag 7 mei en zondag 8 mei werd een witte rubberboot die aan een zeilboot vast zat door onbekenden meegenomen. De zeilboot ligt aangemeerd aan de Kaya J.N.E. Craane. De rubberboot heeft een zwart/rode motor  van het merk Mercury en zat met een zwaar fietsslot en hangslot vast aan de zeilboot. De zaak is in onderzoek.

Aanhouding
Op zondag 8 mei werd een 39-jarige man met initialen R.L.G.M. in het Centrumgebied aangehouden. De verdachte werd eerder op de avond aangesproken in het Centrum gebied voor geluidsoverlast vanuit zijn auto. Later in de nacht veroorzaakte hij weer geluidsoverlast in  het Centrumgebied. Hij had zich niet gehouden aan de afspraak van eerder op de avond waardoor zijn auto in beslag werd genomen. Hij werd meerdere keren gevorderd de sleutels te overhandigen maar voldeed hier niet aan en begon agressief gedrag te tonen tegenover de agenten. Hierop werd hij aangehouden wegens het niet voldoen aan vorderingen van de politie.

Aanrijding eindigt in aanhouding voor het rijden onder invloed
In de avonduren op vrijdag 6 mei, omstreeks 21:55 uur vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats  ter hoogte van Sabana Piedra Krus op de weg naar Rincon. Bij nadere controle werd de bestuurder van één van de auto’s aangehouden wegens verdenking van het rijden onder invloed.

Aanrijding scooters
Omstreeks 17:15 uur op vrijdag 6 mei vond een aanrijding tussen twee scooters plaats op de Kaya Industria. De bestuurders van beide scooters werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.