Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 3 oktober tot en met woensdag 5 oktober 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding voor hulp bij diefstal van geiten - In de late middaguren op maandag 3 oktober werden drie mannen op heterdaad betrapt door een ‘kunuku’ eigenaar toen ze bezig waren geiten te stelen. De verdachten lieten twee van de drie geiten los die ze hadden gestolen en renden de bosjes in.

Hierbij lieten ze een pick-up achter waarin nog een geit lag. De geit die nog in de pick-up lag werd op locatie aan de eigenaar overhandigd. De pick-up werd ook in beslag genomen voor onderzoek. Het bleek een huur pick-up te zijn en deze werd na onderzoek aan de eigenaar teruggegeven.

Door alertheid van een dienstdoende patrouille werd kort na de melding  een 17-jarig meisje met initialen J.M.J.I.W. in de nabije omgeving van het misdrijf aangetroffen in een auto. Zij werd aangehouden op verdenking van hulp te hebben verleend bij het ontkomen van de drie mannen die op de vlucht waren geslagen. Het is strafbaar om een iemand die zich schuldig maakt aan een misdrijf te helpen bij het ontkomen of voorkomen van aanhouding  door de politie. De auto waarin de verdachte zat werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Samenwerking biedt veiligheid voor een ieder
Vandaag begint de Regatta Festival. Eén van de taken van de politie is orde handhaven waar nodig. Daarom zullen de reguliere controles met meer regelmaat plaatsvinden in de komende periode. Er zal onder andere gecontroleerd worden op de eindtijd van de uitgegeven vergunningen voor evenementen en andere zaken. Hierbij doet KPCN een oproep aan de organisatoren, ondernemers en deelnemers aan dit soort evenementen: neem uw verantwoordelijkheid en houdt u aan de regels.

Geniet, maar drink met mate
KPCN wil iedereen erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen, vooral als je deelneemt aan het verkeer. Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest.

Rij je onder invloed van alcohol?
Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan word je  sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?
Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal opmaken. Word je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je  gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

KPCN wenst iedereen een fijne en veilige Regatta!