Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 12 september tot en met woensdag 14 september 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding In de nachtelijke uren op woensdag 14 september werd een 56-jarige man met initialen R.M.W.E. in het Centrumgebied aangehouden wegens inbraak en diefstal.  De verdachte had etenswaren vanuit een restaurant aan de Kaya Grandi meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Politie in centrumgebied

Aanrijding scooter

In de middaguren, omstreeks 15:15 uur op maandag 12 september, vond een aanrijding met een scooter plaats op de kruising van de Kaya Caribe en de Kaya Inca. De bestuurder van een scooter was om onbekende oorzaak van de scooter gevallen. Zij werd ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Verkeerscontroles gaan regelmatig door 

De afgelopen dagen werden bekeuringen gegeven voor het rijden zonder geldige verzekeringsdocumenten, zonder geldig rijbewijs, voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden en voor het rijden zonder autogordel. 

Gordel

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken. 

Telefoon

Met het gebruiken van je mobiele telefoon achter het stuur breng je jezelf , maar ook anderen in gevaar. Als we onze telefoon gebruiken, zijn we minder alert. Zet je smart phone uit het zicht. Zo kom je niet in de verleiding om toch even te kijken. Als je deelneemt aan het verkeer, of dit nu met auto of op de fiets is, is het van belang dat je bewust aanwezig bent. Als iemand een berichtje of telefoontje verwacht, meld dan voordat je bijvoorbeeld in de auto stapt dat je even niet bereikbaar bent.

Geldige documenten

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.  

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.