Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Taken Slachtofferhulp

Bureau Slachtofferhulp biedt een luisterend oor zodat u kunt praten over wat u is overkomen. Er kunnen allerlei gevoelens naar boven komen en het lukt soms niet om dit alleen te verwerken. Slachtofferhulp kan daarbij een helpende hand bieden.

Voor advies en hulp kunt u bellen naar:
+ 599 717 6181   Bonaire
+ 599 790 0426   Sint Eustatius
+ 599 790 0019   Saba

Mailen kan ook via: slachtofferhulp@politiecn.com 

Bureau Slachtofferhulp kan praktische hulp bieden bij het schrijven van brieven en invullen van formulieren.  Medewerkers kunnen meegaan of ondersteuning bieden bij een bezoek aan de arts of de politie. Op juridisch vlak geeft het Bureau Slachtofferhulp informatie over verzekeringen en juridische procedures.

Enkele voorbeelden van een misdrijf zijn woninginbraak, stalking, beroving, seksueel geweld, mishandeling en huiselijk geweld. Bureau Slachtofferhulp is er niet alleen voor slachtoffers. Ook andere betrokkenen zoals nabestaanden, familie, getuigen en bekenden kunnen er terecht.

Ook adviseren zij ouders en betrokkenen hoe ze het beste om kunnen gaan met kinderen of jongeren die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt of daarbij betrokken zijn geweest.

De hulp is gratis.