Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van maandag 27 december tot en met woensdag 29 december 2021

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding Op zaterdag 28 december werd een 33 jarige man met initialen J.T.I. op de Kaya Mgr. Nieuwindt aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet BES en de Wet Identificatieplicht. Een patrouille reed langs een groep personen en nam een marihuana geur waar. Dit gaf aanleiding om over te gaan op een controle in het kader van de Opiumwet BES. Bij de verdachte werd een zak met vermoedelijk hennep aangetroffen. Op de vraag zich te identificeren bleek dat hij geen bewijs kon tonen waarop de man werd aangehouden.

Diefstal waterpomp

Op maandag 27 december werd aangifte gedaan van diefstal van blauwe waterpomp vanaf het erf van een woning in Tra’i Montana. Onbekenden hebben het hekwerk vernield en de waterpomp meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Aanrijding tussenauto en scooter

Omstreeks 21:00 uur op maandag 27 december vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de kruising van de Kaya Grandi en de Kaya Aruba. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij op de Kaya Grandi reed en links wilde afslaan om de Kaya Aruba in te rijden en zag hierbij de aankomende scooter vanuit tegengestelde richting niet. Hierdoor botste de scooter tegen de bijrijderskant van de auto. De bestuurder van de scooter is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De brandweer kwam ook ter plekke omdat er benzine op het wegdek lag.

 

Aanhoudingen bij huiszoeking

Op dinsdag 28 december werden twee huiszoekingen gehouden. Bij een woning aan de Kaya Veronica werd een 36-jarige man me initialen R.P.S.E. aangehouden op verdenking van diefstal. Bij een woning aan de Kaya Industria Pariba werd een 42-jarige man met initialen M.E.M. aangehouden op verdenking van een overtreding van de Opiumwet BES en de Wapenwet BES. Het onderzoek in beide zaken loopt.

 

Aanhouding beroving Te Amo Beach

Op dinsdag 28 december werd een 20-jarige vrouw met initialen S.S.T.G. aangehouden op de Kaya Kòrsou voor diefstal met geweld. Zij was betrokken bij de beroving die op 25 juli  dit jaar had plaatsgevonden bij Te Amo Beach waarbij drie personen van hun mobiele telefoons werden beroofd onder bedreiging van een machete en een mes.  Onderzoek in de zaak wordt voortgezet.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.