Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van vrijdag 3 december tot en met maandag 6 december 2021

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Scooter in beslag genomen - In de nachtelijke uren op zondag 5 december werd een scooter in beslag genomen tijdens ene verkeerscontrole. De bestuurder werd op de Kaya Internashonal gestopt omdat hij geen helm droeg. Bij ander controle bleek hij ook geen rijbewijs en verzekering te hebben.

Controle maatregelen covid-19
In de nachtelijke uren van zaterdag 4 en zondag 5 december werden controles uitgevoerd in het kader van de geldende covid-19maatregelen.

Omstreeks 01:30 uur in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november werd na een controle bij Pink Beach een pick-up gestopt ter hoogte van Te Amo Beach voor controle. Tijdens de controle werd een tas met dozen lachgas, ballonen, twee portofoons en een koelbox gevuld met flessen alcoholische drank. De bestuurder en bijrijder staan bekend dat ze lachgas en alcoholische drank bij illegale feesten verkopen. Ook kon de bestuurder geen rijbewijs tonen. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. De auto, de gevonden goederen en contant geld werden in beslag genomen.

Iets later, omstreeks 02:15 uur, kwam een patrouille een auto bij de rotonde bij de kerk tegen die in de rotonde in tegenovergestelde richting ging rijden. Er werd geprobeerd de auto te stoppen maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan en probeerde weg te rijden waardoor hij tegen een lantaarnpaal aanreed.

In het centrum werden enkele mensen aangesproken doordat ze muziekoverlast veroorzaakten. Op de Kaya Korona werd een auto met 6 inzittenden gestopt ter controle. Er werden een aantal zakjes met wit poeder lijkende op cocaïne aangetroffen, deze werden in beslag genomen en vernietigd.

Aanrijding met brommer
Omstreeks 01.00 uur op zondag 5 december, kreeg de politiecentrale melding over een aanrijding met een brommer in het Centrumgebied. Om nog onbekende oorzaak was de bestuurder van de brommer gevallen.de bestuurder kon geen rijbewijs of verzekering tonen. Hierdoor werd de brommer naar het politiebureau gebracht ter bewaring totdat de eigenaar de geldige papieren kon tonen.

Mishandeling met een wapen
In de avonduren, omstreeks 21:40 uur op zaterdag 4 december, werd een man met initialen D.D.D.G. van 27 jaar aan de Kaya Bongo aangehouden voor mishandeling met een wapen. De verdachte had een man met de kolf van een pistool geslagen. De auto van de verdachte alsook een mobiele telefoon werden in beslag genomen.

Auto over de kop
In de vroege middaguren op zaterdag 4 december kwam een patrouillerende agenten een auto tussen de rotsen aan de kant van de weg tegen in de buurt van de witkleurige slavenhutjes. De bestuurder en de passagier kropen zelf uit de auto. De inzittenden verklaarden vanuit richting de zoutpannen te komen toen de bestuurder opeens de macht over het stuur verloor en zij over de kop gingen. De bestuurder had een Dominicaanse rijbewijs en een vervallen Bonairiaanse ID kaart. De passagier had geen ID kaart bij zich. De KMar kwam ook ter plekke en hadden verdere handelingen gedaan in verband met het de nodige documenten en verblijf. Hierna werden beide inzittenden door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle en medische behandeling.

Inbraak toeristenaccommodatie
Op zaterdag 4 december werd aangifte gedaan van inbraak in een toeristenaccommodatie aan de E.E.G. Bulevar. Onbekenden hebben tussen 00:30 uur en 05:00 uur onder andere een zwarte portemonnee met verschillende pasjes, contant geld en een paspoort als inhoud, een zwarte laptop van het merk Dell, GoPro 10 equipment, een roze handtas van het merk Michael Kors met verschillende pasjes en contant geld als inhoud, een groen en witte rugtas met als inhoud een zwarte Nikon camera en een paspoort, een zilverkleurige laptop van het merk Apple, een zwarte Amazon tablet, een zwarte GoPro camera, een zwarte Google Pixel mobiele telefoon en een zwarte Samsung Galaxy Tab A7, meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding voor rijden onder invloed
Op vrijdag 3 december werd een 44-jarige man met initialen J.P.C. aangehouden op de Kaya Inca voor het rijden onder invloed. Na meldingen over een auto die roekeloos rijgedrag vertoonde, werd de bestuurder van de betreffende auto gestopt en aangesproken over zijn rijgedrag. Tijdens het gesprek bleek dat hij volledig onder invloed van alcohol was en werd hij aangehouden.

Auto in brand
In de ochtenduren op vrijdag 3 december, kreeg de politiecentrale melding dat er een auto in brand stond op de Kaya Den Haag. Dit vormde een gevaar voor de omwonenden. Bij aankomst bleek de brand vanuit de motorkap van een auto te komen die voor een woning geparkeerd stond. Bewoners van omliggende woningen en appartementen werden geëvacueerd voor hun veiligheid. Twee brandweerwagens kwamen ter plekke en blusten de brand. De eigenaar van de auto verklaarde dat de auto net de maand ervoor naar de garage was voor een grote service beurt. Op een gegeven moment zagen ze rook uit de motorkap komen waarna de brand uitsloeg. Er raakte niemand gewond.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.