Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 8 december tot en met vrijdag 10 december 2021

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Nog veel processen-verbaal tijdens controles

Afgelopen dagen werden op verschillende locaties verkeerscontroles uitgevoerd.

Bij een controle op de Kaminda Turistiko, kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en verzekering. Ook werd de auto naar het politiebureau gebracht ter bewaring totdat een geldig rijbewijs en verzekeringsbewijs getoond kon worden.

Op een andere locatie werd een brommer in beslag genomen omdat deze niet verzekerd is. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet voldoen aan een vordering van de politie en voor het rijden zonder rijbewijs en verzekering. Na een optisch stopteken van de politie reed de bestuurder door naar huis. De patrouille volgde hem. Het bleek ook dat de brommer geen kentekenplaat bezat.

Toen na controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs en verzekering kon tonen, werd de scooter naar het politiebureau meegenomen ter bewaring. De bestuurder was al vaker aan gesproken op het rijden zonder rijbewijs en geldige verzekeringspapieren. De bestuurder kreeg hiervoor een proces-verbaal. Bij nadere controle van het  chassisnummer bleek dit niet te kloppen met het verzekeringsbewijs dit werd gegeven. De scooter is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Bij controle van een auto werd naast een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en zonder kenteken plaat ook een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen en in beslag genomen.

Verder werden processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder geldige kentekenplaten, zonder helm en zonder autogordel om.

Het Korps Politie Caribisch Nederland wil je eraan herinneren dat onder invloed rijden verboden is. Wij wensen u gezellig, maar vooral een veilig weekend toe.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

Heeft u iets verdachts gezien?