Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van maandag 4 april tot en met woensdag 5 april 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding - Op dinsdag 5 april werd een 49-jarige man met initialen K.F.M.E. aan de Kaya Grandi aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie en voor vernieling. Naar aanleiding van een melding dat er drugs verkocht werd in een woning aan de Kaya Grandi werd de verdachte gefouilleerd. De man werd boos waarop hij een steen naar een geparkeerde auto gooide. Hij werd ter plekke aangehouden. In de woning werd contant geld aangetroffen dat in beslag genomen is.

Aanhouding voor bedreiging
Op dinsdag 5 april werd een 32-jarige man met initialen R.V.M.L. aangehouden wegens bedreiging. De verdachte werd in eerste instantie gestopt voor een controle omdat hij in een auto reed die niet voorzien was van een kentekenplaat. Bij de vraag naar zijn documenten kon hij wel een rijbewijs maar geen geldig verzekeringsbewijs tonen. De verdachte gaf aan dat hij hiervoor moest bellen. Hij werd gevorderd zijn telefoon niet te gebruiken omdat het bij een benzinestation het gebruik van mobiele telefoons verboden is. Er volgde een discussie tussen de verdachte en een politieagent en waarbij de verdachte bedreigingen begon te uiten waarop de man is aangehouden.

Huiszoeking
In de middaguren op maandag 4 april is een huiszoeking gehouden in de wijk Sofaya in Rincon en bij een kunuku in Rincon. De huiszoekingen werden gehouden in verband met een lopend onderzoek van inbraken bij toeristische accommodaties en diefstal op toeristische locaties. Tijdens de huiszoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen. Er zijn tot nu toe twee mannen aangehouden. Een van deze mannen is later in vrijheid gesteld. Het onderzoek in deze zaak is in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Rectificatie: Auto rijdt tegen muur
De eenzijdige aanrijding die op woensdag 23 maart plaatsvond op de E.E.G. Bulevar waarbij een auto tegen een muur reed, had een andere oorzaak dan eerder vermeld. Een voorwerp  viel op de vloer van de auto en kwam onder het rempedaal vast te zitten, waardoor remmen onmogelijk was. De bestuurder was door het ambulance personeel ter plekke gecheckt en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.