Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van woensdag 30 maart tot en met maandag 4 april 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding tussen auto en scooter - In de avonduren op zondag 3 april vond een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter op de Kaya Bonaire. De bestuurder van de scooter reed op de eenrichtingsweg Kaya Bonairerichting de Kaya Grandi. De bestuurder van de auto reed de verboden richting in en botste tegen de scooter aan. De bestuurder van de scooter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De bestuurder van de auto werd aangehouden voor het rijden onder invloed en werd naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Als gevolg hiervan werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Diefstal scooter
Op zaterdag 2 april werd aangifte gedaan van diefstal van een scooter. De scooter stond op de parkeerplaats van een toeristenaccommodatie aan de Bulevar Julio A. Abraham geparkeerd.

Tussen 31 maart 2022 en 1 april hebben onbekenden de zwarte scooter van het merk Kymco, met nummerplaat MF-329, meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding in Centrumgebied
In de nachtelijke uren op zaterdag 2 april was de politie genoodzaakt om streng op te treden tegen een verdachte en enkele andere personen in verband met een zaak van openlijke geweldpleging in het Centrumgebied. Tijdens de aanhouding van een verdachte die bij een vechtpartij betrokken was, gingen zowel de verdachte als enkele aanwezigen het gevecht met  de politie aan en gaven geen gehoor aan de verschillende vorderingen van de politie om afstand te houden en mee te werken. Gezien de verschillende bedreigingen die geuit werden en de gevaarlijke situatie waarin de agenten zich bevonden, zagen agenten zich genoodzaakt het dienstwapen te gebruiken om waarschuwingsschoten te lossen en werd er ook gebruik gemaakt van pepperspray. Deze worden altijd pas in het ergste geval gebruikt gezien ze een grote impact kunnen hebben. Tijdens het gebruik van pepperspray kreeg ook een aspirant per ongeluk pepperspray in zijn ogen. De verdachte die aangehouden werd betreft een 24-jarige man met initialen S.H.R. Hij werd aangehouden voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie, voor het zich niet kunnen identificeren en voor het veroorzaken van gevaar op de openbare weg.

Het komt steeds vaker voor dat de politie tijdens haar werk op straat  door omstanders belemmerd wordt in het uitoefenen van haar taken. Dit zorgt voor onnodige escalatie en is een strafbaar feit. Wij begrijpen dat emoties soms op kunnen lopen bij een aanhouding of ingrijpen van de politie. Het is echter de taak van de politie om te zorgen voor de openbare orde en veiligheid. Door als omstander je te mengen in een aanhouding of een andere inzet van de politie kunnen er mogelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Wij roepen u dan ook op om daar bewust en gepast mee om te gaan.

Aanhouding mishandeling
Op donderdag 31 maart werd een 29-jarige man met initialen C.A.M.C. aangehouden wegens mishandeling met een wapen. De verdachte had een andere man met een bierfles mishandeld tijdens een vechtpartij bij een woning aan de Kaya Regina. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Geplande verkeerscontroles
Op woensdag 30 maart werd in de middaguren op de Kaya Internashonal en op de Kaya Amsterdam geplande verkeerscontroles gehouden.

Hierbij werden de volgende processen verbaal uitgeschreven:

9x rijden zonder rijbewijs
7x rijden zonder geldige verzekering
44x rijden zonder autogordel
6x bellen tijdens het rijden
1x rijden zonder kinderzitje

Doe een gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel is een riem die een inzittende van een auto beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel blijft de inzittende op zijn stoel, komt niet met zijn schedel tegen het voorruit en wordt niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen.

Het bedrag voor het rijden zonder je veiligheidsgordel om is $110.

Twee verdrinkingsgevallen op dezelfde dag
Op woensdag 30 maart kreeg de politiecentrale omstreeks12:25 uur melding dat er een duiker in nood in zee was aangetroffen in de buurt van Saliña. Een visser trof het slachtoffer aan. Het slachtoffer werd aan de kant gebracht waar het ambulancepersoneel direct overging tot reanimatie, maar dit mocht niet meer baten.  Het betreft een mannelijke toerist met initialen W.C.M.T. geboren op 27 januari 1954. De overledene was samen met twee andere vrienden aan het duiken.

Iets later omstreeks 13:00 uur kwam er een andere melding van verdrinking binnen. Een man was met een vriend bij Klein Bonaire aan het snorkelen. De vriend raakte ineens in paniek waardoor de man hem naar de kust probeerde te brengen. Een langsvarende boot stopte om hulp te bieden. Men begon op de boot te reanimeren. Dit werd bij aankomst aan de kust door het ambulance personeel overgenomen, maar mocht niet baten. Het betrof een mannelijke toerist met initialen A.M.J. geboren op 10 augustus 1976. De KMar en de Kustwacht hebben KPCN ondersteund tijdens dit geval.

Mannen aangehouden
Op woensdag 30 maart werden een 44-jarige man met initialen J.E.A. en een 18-jarige man met initialen K.D.Q.A. aangehouden. Eén van de mannen werd gestopt voor controle omdat hij zonder helm op een brommer reed. De brommer was niet voorzien van een kentekenplaat. Bij nadere controle kon hij ook geen geldige rijbewijs en verzekeringspapieren tonen. Hierdoor werd besloten om de brommer ter bewaring naar het politiebureau te brengen. Tijdens het takelen van de brommer begonnen de bestuurder en de andere verdachte zich te verzetten en dreigden met stenen te gooien naar de agenten. Tijdens de aanhouding van de mannen ging het verzet en bedreiging tegen de agenten door waardoor de politie genoodzaakt was pepperspray te gebruiken. De bestuurder van de brommer kreeg een proces-verbaal.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.