Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van woensdag 6 april tot en met vrijdag 8 april 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Duiker overleden - Op donderdag 7 april kreeg de meldkamer omstreeks 11.00 uur een melding over een duiker in problemen op zee. De duiker, een toerist, was met een groep op een duikboot van een toeristische accommodatie gaan duiken. De man was tijdens het duiken onwel geworden. De andere duikers hebben de man naar boven gebracht. Er werd op de boot direct gestart met reanimatie terwijl de boot terugvoer naar de kust, maar dit mocht niet baten. De schouwarts constateerde iets later de dood. Het betrof een man met initialen J.H.F.G. geboren op 1 september 1952.

Aanhouding
Op donderdag 7 april werd een 32-jarige man met initialen S.K.C. op de Kaya Grandi aangehouden wegens het niet kunnen tonen van een ID en voor verzet en tegenwerking politie. De man werd slapend in zijn auto aangetroffen en gevorderd om een ID te tonen. De verdachte negeerde deze vordering. Hij werd ervan verdacht onder invloed te zijn waarop hij naar het politiebureau werd gebracht. Tijden de fouillering begon hij agressief gedrag te vertonen en werd aangehouden. Er werd hem ook een meldingsplicht opgelegd gezien zijn verzoek om een vergunning werd afgewezen en hij het eiland al had moeten verlaten.

Aanrijding Kaya Internashonal
In de middaguren op woensdag 6 april vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya Internashonal. Door het niet geven van voorrang botsten ze tegen elkaar. De bestuurder van de scooter en de medepassgier hadden een helm op. De bestuurder werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle.

Geniet, maar drink met mate
Het is alweer bijna weekend. KPCN wil je erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt aan het verkeer.

Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest.

Blaastest
De politie controleert met een blaastest of je onder invloed bent van alcohol. Je bent verplicht om aan de blaastest mee te werken. Deze test geeft aan of je meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of je mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Weiger je? Dan maakt de politie een proces-verbaal op. Afhankelijk van het resultaat van de blaastest moet je mee naar het bureau voor een ademanalyse. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol je  precies hebt gedronken.

Rij je onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan word je  sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?
Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal maken. Word je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je  gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

KPCN wenst een ieder een fijn en veilig weekend!

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.