Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 29 juli tot en met maandag 1 augustus 2022

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Aanrijding Soeurnan di Rozendal - In de ochtenduren op maandag 1 augustus vond een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats op de rotonde Soeurnan di Rozendal. De ambulance hoefde uiteindelijk niemand mee naar het ziekenhuis.

Aanhouding wegens belediging en verzet
Omstreeks 1:15 uur op maandag 1 augustus werd een aanhouding verricht bij een uitgaansgelegenheid aan de Hanchi Amboina. Na een vechtpartij uitte een vrouw beledigingen tegenover de aanwezige agenten. Ook verzette zij zich tegen haar aanhouding.

De 28-jarige vrouw met initialen C.Y.O.S.  is aangehouden wegens belediging en verzet.

Aanhouding voor rijden onder invloed
In de nachtelijke uren op maandag 1 augustus werd omstreeks 00:40 uur een 42-jarige man met initialen J.L.C.J. op de Kaya Nikiboko noord aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Een patrouille zag de auto van de verdachte slingerend rijden. De bestuurder werd gestopt waarna meteen geconstateerd werd dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd hierop aangehouden. Later bleek de verdachte ook geen rijbewijs te hebben. Eén van de twee vrouwen die samen met de verdachte in de auto waren kon geen geldige documenten tonen en werd overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Aanrijding Quad Kaya Korona
Op zondag 31 juli vond omstreeks 16:35 uur een ongeluk plaats op de Kaya Korona. De medepassagier van een quad viel toen de bestuurder van de quad opeens gas gaf. De medepassagier werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

De bestuurder van de quad raakte in paniek en reed door. Even later kwam de bestuurder terug naar de locatie van het ongeval.

Aanhouding
Op zondag 31 juli werd in de vroege ochtenduren omstreeks 05:15 uur een 22-jarige man met initialen J.I.R. aangehouden wegens belediging. Bij een melding aan de Kaya Mamore waar assistentie van de politie werd gevraagd, was de verdacht herrie aan het schoppen en toonde agressief gedrag. Na een paar keer te zijn gewaarschuwd werd hij aangehouden wegens belediging, het niet voldoen aan een vordering van de politie en verzet.

Kaya J.N.E. Craane werd tijdelijk afgesloten
Op zaterdag 30 juli werd Kaya J.N.E Craane vanaf de Parke Tului tot ter hoogte van de Kaya Aruba afgesloten. Dit om de filevorming die plaatsvond door een activiteit op zee, dat zonder vergunning was georganiseerd, te de-escaleren. Hierbij werden ook enkele processen verbaal uitgedeeld voor onder andere het rijden zonder autogordel, zonder geldige kentekenplaat en geen geldig rijbewijs.

Tijdelijke verhuizing Bureau Slachtofferhulp
Vanaf heden, maandag 1 augustus 2022, verhuist het Bureau Slachtofferhulp uit het pand in Amboina. Het bureau gaat voor onbepaalde naar Destiny Building aan de Kaya Souer Bartola 9.

Bureau Slachtofferhulp blijft bereikbaar via de telefoon op 717 – 6181 tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 7:30 – 12:00 13:30 17:00 uur. Mailen kan altijd via slachtofferhulp@politiecn.com.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310