Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van de maand van december: van donderdag 1 december tot en met donderdag 29 december

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Huiszoekingen in Antriol en Nort di Saliña - Op woensdag 28 december omstreeks 14.20 uur heeft het Korps Politie Caribisch Nederland twee huiszoekingen verricht in twee verschillende woningen in de wijken van Antriol en Nort di Saliña. Die in verband staan met twee zaken betreffende overtreding van de vuurwapenwet BES. Twee mannen, een 18-jarige met initialen I.A.D. en een 29-jarige met initialen R.A.S. zijn aangehouden.

Aanhouding vanwege overtreding van de Opiumwet BES
Op dinsdag 27 december vond omstreeks 22.10 uur een aanhouding plaats op de Kaya Papa Cornes. Tijdens een algemene controle troffen politieagenten een verdachte vermoedelijk in het beziet van verdovende middelen. Een 44-jarige man met initialen J.J.G.R. is aangehouden op het overtreden van de Opiumwet BES.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op dinsdag 27 december vond omstreeks 20.42 uur een aanhouding plaats op de Hanchi Amboina. Na een aanrijding tussen twee voertuigen heeft de politie een controle uitgevoerd waaruit bleek dat een van de bestuurders onder invloed van alcohol was. Een 49-jarige man met initialen R.J.Z.V. is aangehouden.

 

Inbraak in een woning
Op maandag 26 december omstreeks 23.42 uur kreeg het Korps Politie Caribisch Nederland aangifte van een inbraak in een woning op de Kaya Grandi. De buit betrof een iPad, Bluetooth Speakers en diverse sieraden. Onderzoek in de zaak loopt.

 

Inbraak in een toeristenaccommodatie
Op maandag 26 december omstreeks 18.40 uur kreeg het Korps Politie Caribisch Nederland aangifte van een inbraak in een toeristenaccommodatie te Punt Vierkant. De buit betrof een televisie en beddenlaken. Onderzoek in de zaak loopt.
 

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op zondag 25 december vond omstreeks 23.30 uur een aanrijding plaats op de Kaya Nikiboko Zuid. De bestuurder van een auto is tegen een afrastering aangereden. Uit nader onderzoek bleek de bestuurder onder de invloed van alcohol te zijn. Een 60-jarige man met initialen A.D.M.C. is aangehouden.

Hit & run met dodelijke afloop
Op zondag 25 december vond omstreeks 6 uur een hit & run plaats op de Kaya Korona. Een auto heeft een fietser aangereden en is doorgereden. De fietser, een 41-jarige man met initialen P.J.V.B. geboren te Nederland, is ter plaatse overleden. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek gestart en riep de verdachte via een bericht aan de pers op om zich aan te melden op het politiebureau. Later, op dezelfde dag, kwam de verdachte zich melden op het bureau. Een 32-jarige man met de initialen E.M.T. is aangehouden vanwege doodslag, dood door schuld, zwaar lichamelijk letsel en doorrijden na ongeval. Onderzoek in de zaak is nog gaande.

Nader onderzoek wees uit dat er tijdens de aanrijding een bijrijder in de auto zat. Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Caribisch Nederland verzoeken deze bijrijder zich te komen melden op het politiebureau op Bonaire, Kaya Libertador Simon Bolivan #4. Update: Het onderzoek is nog gaande en op orde van de rechter-commissaris zal de verdachte langer ter beschikking van justitie blijven terwijl het onderzoek loopt.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op zaterdag 24 december vond omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaats tussen een pick-up en een gezinsauto bij Hanchi Amboina. De bestuurder van de pick-up verloor de controle over zijn voertuig en botste tegen de gezinsauto. Een ambulance vervoerde de drie personen in de gezinsauto naar het ziekenhuis voor medische behandeling. De bestuurder van de pick-up, een 39-jarige man met initialen A.E.T.T., is aangehouden vanwege het rijden onder de invloed.

Aanhouding vanwege diefstal
Op zaterdag 24 december omstreeks 13.30 kreeg de centrale meldkamer melding van een inbraak op een toeristenaccommodatie op de E.E.G. Boulevard. De verdachte heeft verschillende juwelen meegenomen. Een 26-jarige vrouw met initialen D.A.D.S.J. is aangehouden in verband met deze zaak. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op zaterdag 24 december omstreeks 02.15 uur merkte een politiepatrouille dat iemand op een verdachte manier op een scooter reed op de E.E.G. Boulevard tijdens een algemene surveillance. Na een controle, bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Een 23-jarige man met initialen D.A.K.J. is aangehouden.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op vrijdag 23 december omstreeks 21.30 uur reed een politiepatrouille op de Kaminda Jato Bako richting een melding toen een auto verzuimde voorrang te verlenen. Als gevolg hiervan botste de politieauto tegen deze auto. Uit een controle naar aanleiding van de overtreding bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De bestuurder, een 53-jarige man met initialen R.J.G.C., is hierop vervolgens aangehouden.

Diefstal van een motorvoertuig
Op vrijdag 23 december werd er omstreeks 12.20 uur aangifte gedaan vanwege diefstal van een motorvoertuig. Het gaat om een zilveren Chevrolet TrailBlazer van het jaar 2007 die op de Boulevard Santa Barbara Abou werd gestolen. Het Korps Politie Caribisch Nederland vraagt eenieder met informatie contact op te nemen via e-mail: politie@politiecn.com, telefonisch via de algemene lijn +599 715 8000 of via de tiplijn (anoniem): 9310, of naar het politiebureau van Bonaire te komen op Kaya Libertador Simon Bolivar #4.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
In de nachtelijke uren van donderdag 22 december, heeft een aanhouding plaatsgevonden op Kaya Caribe vanwege rijden onder de invloed en geen gehoor geven aan instructies van de politie. Politieagenten hadden de bestuurder van een voertuig gestopt wegens verdacht rijgedrag. Tijdens de controle vroegen de agenten om de benodigde rijdocumenten in te zien, de bestuurder weigerde en werd verbaal agressief. Daarnaast verzette de bestuurder zich tegen zijn aanhouding. Agenten moesten de verdachte met geweld aanhouden. Nader onderzoek wees uit dat de bestuurder onder invloed reed. De 41-jarige man met initialen O.T.M is aangehouden.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed na hit & run
Op maandag 19 december vond omstreeks 00.15 uur een hit & run plaats op de Kaya Nikiboko Zuid. Twee voertuigen zijn tegen elkaar gebotst en een van de partijen is weggereden. De bestuurder van het andere voertuig besloot de vluchtende voertuig te achtervolgen en bracht de politie in kennis toen beide voertuigen uiteindelijk tot stilstand kwamen. De bestuurder van de vluchtende auto, een 36-jarige man met initialen A.A.H.S., is aangehouden vanwege rijden onder de invloed. Het Korps Politie Caribisch Nederland wil het publiek voor hun eigen veiligheid adviseren om in dit soort situaties geen achtervolging in te zetten, u kunt uzelf en anderen in gevaar brengen. Probeer een beschrijving van de auto en de bestuurder te noteren, en indien mogelijk een kentekennummer, bel de politie en blijf ter plaatse wachten op assistentie.

Verdachte vaartuig met drugs onderschept
(HERHALING PERSBERICHT KUSTWACHT)

Op zaterdag, 17 december, in de late middaguren heeft de Kustwacht een verdacht vaartuig dat richting Curaçao voer gedetecteerd. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) heeft onmiddellijk de Dash vliegtuig gelanceerd om het vaartuig te lokaliseren en de Metal Shark-01 patrouilleboot uitgestuurd om de interceptie uit te voeren. Inmiddels was het verdachte vaartuig van richting veranderd en voer richting de zuidelijke kust van Bonaire.

De Multidisciplinaire Maritiem Hub Bonaire (MMHB), een samenwerking tussen het KPCN, KMAR, OLB, KWCarib en Douane om door gezamenlijke planning de maritieme grenzen van Bonaire veilig te houden, heeft vervolgens de Douane patrouilleboot uitgestuurd, met een Kustwacht patrouille aan bord, om te helpen bij de interceptie. Die werd voor het eerst gebruikt en was succesvol in de eerste poging. Na een achtervolging in de territoriale wateren van Bonaire besloot de Kustwacht om gericht te schieten op de motoren van het vaartuig om deze uit te schakelen. Zij stelden vast dat het vaartuig vermoedelijk verdovende middelen vervoerde. Het verdachte vaartuig is daarna door de MS-01 naar de kust van Bonaire opgebracht.

Zodra het vaartuig bij de kust was aangekomen, heeft Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat het daadwerkelijk om verdovende middelen ging. Een hoeveelheid van 1280 kg cocaïne werd in beslag genomen en onmiddellijk vernietigd. Er werden vier personen aangehouden in verband met deze zaak. Een 29-jarige man met initialen R.G., een 52-jarige man met initialen R.A.G., een 39-jarige man met initialen J.R. en een 45-jarige man met initialen A.V. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanhouding vanwege bedreiging en vernieling
Op zaterdag 17 december vond omstreeks 10.25 uur een aanhouding plaats op de Kaya J.G. Hernandez vanwege bedreiging en vernieling. Hiervoor kreeg de centrale meldkamer een melding van een verdachte die de melder in zijn eigen huis zou hebben bedreigd, zijn eigendom zou hebben vernield en vervolgens zou zijn vertrokken. De politie is onmiddellijk op zoek gegaan naar de verdachte en heeft de 37-jarige man met initialen L.V.P. gevonden en aangehouden.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op zaterdag 17 december vond omstreeks 04.15 uur een aanhouding plaats op de Kaya Libertador Simon Bolivar. Een bestuurder toonde verdacht rijgedrag voor het politiebureau. Na een controle bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Een 20-jarige man met initialen L.G.R.T. is aangehouden.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op zaterdag 17 december vond omstreeks 02.30 uur een aanhouding plaats op de Kaya International vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een algemene patrouille hebben agenten een motorfiets met twee personen waarvan een zonder een helm op reed gestopt. Gedurende de controle bleek de bestuurder van de motorfiets onder invloed te zijn van alcohol. Een 18-jarige vrouw met initialen C.M.C.V.E. is aangehouden.

Aanrijding met dodelijke afloop
Op vrijdag 16 december vond omstreeks 07.00 uur een aanrijding plaats op de Kaya Carlos A. Nicolaas. De bestuurder van een auto botste tegen een fietser. De fietser is naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling. De volgende dag, op zaterdag 17 december, is de fietser, een 66-jarige man met initialen M.J.W. geboren te Bonaire, overleden. Onderzoek loopt.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op donderdag 15 december vond omstreeks 22.00 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Hermandad. De bestuurder van een auto verloor de beheersing over zijn voertuig en is in een sloot beland. Tijdens de controle achteraf, bleek de bestuurder onder de invloed van alcohol te zijn. Een 39-jarige man met initialen E.R.B.R. is aangehouden.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op donderdag 15 december vond omstreeks 19.50 uur een aanhouding plaats op de Hachi Amboina tijdens een verkeerscontrole. De bestuurden van het voertuig die gecontroleerd werd was niet in bezit van een van een geldig rijbewijs, verzekeringsbewijs en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit nader onderzoek bleek dat de verdachte geen geldig verblijfbewijs of vergunning kon tonen. De 42-jarige man met initialen M.R.M.N. is aangehouden vanwege het rijden onder de invloed en is verder bekeurd vanwege het niet kunnen tonen van de benodigde rijdocumenten. De zaak is overgedragen aan de vreemdelingendienst afdeling van het KPCN.

Aanrijding op de Kaminda di Rincon
Op dinsdag 13 december vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats op de Kaminda di Rincon. Een vrachtwagen die een asfalt machine vervoerde reed vanuit Rincon richting Playa. Een auto die in de tegengestelde richting reed, verloor de beheersing over zijn stuur en botste tegen de vrachtwagen en is daardoor dwars op de weg beland. Een derde voertuig botste vervolgens tegen de auto die dwars op de weg stond. Na de aanrijdingen, zaten er meerdere personen vast in een van de auto’s. Het Brandweer Korps Caribisch Nederland heeft de personen uit de auto kunnen halen en de twee bestuurders van de auto’s zijn beide met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling.

Duiker in de problemen op de Boulevard Julio A. Abraham
Op maandag 12 december omstreeks 16.45 uur kreeg de centrale meldkamer melding van een duiker in de problemen op de Boulevard Julio A. Abraham. Op het moment dat de politie arriveerde was een burger bezig met het verlenen van eerste hulp aan het slachtoffer en een agent heeft het spoedig overgenomen tot dat het ambulancepersoneel ter plaatse was gekomen. Ondanks de vele reanimatiepogingen is het slachtoffer overleden. Het gaat om een 76-jarige man met initialen H.V.D.P.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op maandag 12 december vond omstreeks 00.44 uur een aanhouding plaats op de Kaya Grandi. Politieagenten hebben tijdens een algemene patrouilledienst een bestuurder gestopt omdat deze zonder verlichting reed. Tijdens de controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn van alcohol. Een 19-jarige man met initialen J.C.V.D.M. is aangehouden.

Aanhouding vanwege overtreding van de Opiumwet BES
Op zondag 11 december omstreeks 00.35 uur vond een aanhouding plaats op de Kaya International. Politieagenten troffen tijdens een algemene patrouille de bestuurder van een motorfiets aan die zonder helm op in de verkeerde richting reed. De bestuurder negeerde de stoptekens van de politie en reed door. Na een korte achtervolging haalde de politie de bestuurder in en voerde een controle uit. Bij de controle troffen agenten vermoedelijk verdovende middelen aan. De 20-jarige man met initialen K.I.R. werd aangehouden voor overtreding van de Opiumwet en is bekeurd voor de diverse verkeersovertredingen.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op zaterdag 10 december vond omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaats tussen twee auto’s op de Kaya Korona. Eenmaal ter plaatste verrichte de politie een controle waaruit bleek dat een van de bestuurders onder invloed van alcohol was. Een 34-jarige man met initialen Y.I.V.N. is aangehouden.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op donderdag 8 december vond omstreeks 20.15 uur een aanrijding plaats tussen twee auto’s op de Hanchi Amboina. Nadere controle toonde dat een van de bestuurders onder invloed van alcohol was. Een 75-jarige man met initialen I.O.W. was aangehouden vanwege het rijden onder invloed en ontving een rijverbod voor meer dan 24 uur.

Aanhouding vanwege diefstal
Op dinsdag 6 december omstreeks 13.30 uur ontving het Korps Politie Caribisch Nederland aangifte van een gestolen telefoon. Het politieonderzoek leidde tot videobeelden van het moment van de diefstal waarop de verdachte kon worden geïdentificeerd. Een 53-jarige man met initialen J.C.N.A. is aangehouden vanwege diefstal op vrijdag 9 december.

Bezorgde buren helpen iemand in nood
Op dinsdag 6 december omstreeks 09.10 uur kreeg de centrale meldkamer melding van bezorgde buren die hun buurvrouw al enige tijd niet hadden gezien. Eenmaal ter plekke, klopte de agenten op de deur maar kreeg geen antwoord, wel hadden ze geluiden gehoord die aangaven dat er wellicht iemand in nood was. De agenten sloegen de deur in en troffen het slachtoffer in kritieke toestand in de woning aan. De ambulance ter plaatse, verleende de persoon hulp en vervoerde deze naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

Poging tot overval
In de ochtenduren van dinsdag 6 december vond een poging tot overval plaats in een ‘toko’ op de Kaya Avelino (Abechi) Cecilia. Een persoon kwam de zaak binnen met een bedekt gezicht en een machete en probeerde geld uit de kassa te halen. De poging mislukte en de verdachte rende weg. Zaak wordt onderzocht.

Aanhouding vanwege het rijden onder invloed
Op zondag 4 december vond omstreeks 20.40 uur een aanrijding plaats tussen twee voertuigen op de Kaya Korona. De twee voertuigen zijn frontaal tegen elkaar gebotst. Een van de bestuurders raakte bij het ongeval gewond en agenten stabiliseerden de bestuurder terwijl de ambulance arriveerde. Uit de ademanalyse bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Een 56-jarige man met initialen D.K.G.K. is aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Voertuig beland in een rooi
Op zaterdag 3 december vond omstreeks 17.40 uur een aanrijding plaats op de E.E.G. Boulevard. Om onbekende redenen verloor de bestuurder de beheersing over zijn voertuig en belandde in een rooi. Een ambulance vervoerde de bestuurder naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.