Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van woensdag 2 februari tot en met vrijdag 4 februari 2022

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Verkeersovertredingen nog steeds vaak bekeurd Afgelopen dagen werden op verschillende plekken voertuigen gecontroleerd waarbij processen verbaal werden uitgeschreven voor voornamelijk het rijden zonder gordel om en zonder geldige documenten. Op woensdag 2 februari werd de bestuurder van een scooter gestopt op de Kaya Marowijne voor controle doordat hij zonder verlichting reed, de scooter een oude nummerplaat had en de bijrijder had geen helm op. Tijdens de controle bleek ook dat de bestuurder geen geldige rijbewijs noch geldige verzekeringspapieren bij zich had. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor genoemde overtredingen en de bijrijder kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder helm. De scooter werd in beslag genomen.

Aanhouding voor diefstal

Op woensdag 2 februari werd aangifte van inbraak in een woning aan de Kaminda Djabou, gedaan. De bewoner van de woning kwam thuis en zag een man vanuit de woning wegrennen.de bewoner en een bekende renden achter de verdachte aan. Tijdens de achtervolging werd de bewoner bedreigd door de verdachte. Uiteindelijk stapte de verdacht in een auto en reed weg. De bewoner probeerde hem nog met de auto te blokkeren maar de verdachte kon uiteindelijk wegkomen. Er ontstond een achtervolging in Antriol maar de bewoner verloor de auto op een gegeven moment uit het oog. De verdachte had onder andere diverse gereedschappen meegenomen. Na een kort onderzoek werd de verdachte iets later op de Kaya Marcela aangehouden wegens diefstal met geweld. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

 

Olie op de weg

In de vroege middaguren op woensdag 2 februari, brak de olieslang van een pick-up met als gevolg dat er een grote hoeveelheid olie op het wegdek van de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot inde buurt van een radiozender, terechtkwam. De weg werd afgesloten zodat er zand erover heen gegooid kon worden, het even te laten staan en het daarna weer te verwijderen. Dit proces had een paar uur geduurd en weggebruikers werden verzocht hiermee rekening te houden.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.