Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van maandag 17 januari tot en met woensdag 19 januari 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Auto rijd tegen boom aan Op woensdag 19 januari vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaminda Karpata. Een auto reed tegen een boom aan. De bestuurder verklaarde dat hij een black-out had gekregen en als gevolg hiervan tegen de boom aanreed. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Verwijderen autowrakken

Op maandag 17 januari zijn er in totaal 4 autowrakken op de Kaya Teresa Ilario van een sticker voorzien zodat Selibon de auto’s kan verwijderen.

KPCN, de directie Toezicht en Handhaving van het OLB en Selibon werken samen om autowrakken op het eiland op te ruimen. Indien de autowrakken van iemand zijn dan zal het verwijderen van de autowrakken met de eigenaar worden overlegd. De eigenaar dient dan een verklaring te tekenen waarin toestemming wordt gegeven om de autowrakken te laten verwijderen door Selibon. Wanneer iemand weigert of niet meewerkt met het verwijderen kan mogelijk een boete uitgedeeld worden.

 

Vermiste vissersboot gevonden

Op maandag 17 januari kreeg de politiecentrale laat in de avond melding over een vermiste boot op zee. Op de boot, genaamd My Own Business, waren twee mannen aan boord die sinds zondag, 16 januari omstreeks 15:00 uur zijn gaan vissen en niet waren teruggekeerd. KPCN en de Kustwacht startte direct een zoektocht. Ook had KPCN een verzoek gedaan aan een ieder die van deze mannen iets heeft gehoord of die de boot hebben gezien om contact op te nemen met de politie.

 

Op dinsdag 18 januari werd de boot gesignaleerd en omstreeks 22:30 uur was de boot aan wal gebracht door de Kustwacht. De mannen hadden problemen met de motor en dreven daardoor stuurloos op zee.

 

Met dank aan de snelle reactie van zowel KPCN, de Kustwacht en de Douane is het gelukt om deze mannen gezond en wel weer aan wal te brengen. Ook dank aan een ieder die heeft meegeholpen metdeze zoektocht.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.