Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van woensdag 5 januari tot en met vrijdag 7 januari 2021

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Auto in brand Omstreeks 21.30 uur op donderdag 6 januari, kreeg de politiecentrale melding van een auto in brand op het kruispunt van de Kaya Neerlandia en de Kaya Jean B.F. Vitté. De auto stond op het erf van een woning die als bedrijf wordt gebruikt. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Diefstal fiets

Op donderdag 6 januari werd aangifte gedaan van diefstal van een rode fiets. De fiets stond bij een restaurant aan het Wilhelmina plein geparkeerd en is tussen 16:55 en 18:30 uur door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Bericht van JICN in samenwerking met KPCN:

Brand bij JICN

Omstreeks 18:15 uur op donderdag 6 januari kreeg de politiecentrale melding van brand bij JICN. Een gedetineerde brand veroorzaakt in de isoleercel waarin hij zat opgesloten. De brand was snel onder controle en geblust. De betreffende gedetineerde is voor medisch onderzoek, onder begeleiding van medewerkers van de JICN, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de avond ging een tweede brandalarm af op een andere afdeling, dit bleek loos alarm te zijn. Er is nog niet bekend hoe de gedetineerde precies in staat is geweest om de brand te stichten, dit moet blijken uit het reeds opgestarte onderzoek. De gedetineerde is medisch in orde en is dezelfde teruggebracht naar de inrichting. 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.