Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding Kaya Internashonal - Omstreeks 17:00 uur op dinsdag 19 juli vond een aanrijding tussen een pick-up en een auto plaats op de Kaya Internashonal. Een auto die aan de linkerzijde van de stilstond reed ineens de weg op waardoor een aankomende pick-up ertegenaan botste.

In eerste instantie leek het erop dat de bestuurder van de auto bekneld waarop de brandweer gealarmeerd werd. Later bleek het niet om een beknelling te gaan en kon het ambulance personeel de bestuurder uit de auto halen en naar het ziekenhuis brengen voor medische behandeling.

Aanrijding crosser met aanhouding
Op zondag 17 juli werd een 17-jarige jongeman met initialen S.R.E. op de Kaya Finlandia aangehouden. Een patrouille zag de verdachte rijden op crosser met een niet passende helm. De crosser was niet voorzien van een geldige kentekenplaat. Hij negeerde de stoptekens van de politie en reed door. Op de Kaya Finlandia minderde hij vaart alsof hij ging stoppen. Toen de politieauto tot stilstaand kwam, ging de crosser er in volle vaart vandoor maar verloor de macht over het stuur in een bocht waarna hij de struiken in reed. Toen de verdachte gevorderd werd om zijn documenten te tonen probeerde hij alsnog de benen te nemen maar werd aangehouden.

Inbraak bouwterrein Sabadeco
Op zaterdag 16 juli werd aangifte gedaan van inbraak in een container op een bouwterrein in Sabadeco. Onbekenden hebben tussen vrijdag 15 en zaterdag 16 juli ingebroken en hebben verschillende gereedschappen meegenomen.

Hieronder, onder andere:
2x grote gele elektrische zaagmachines van het merk Dewalt,
2x rode elektrische boorhamers van het merk Milwaukee,
4x gele elektrische boormachines van het merk Dewalt
1x rode elektrische boormachine van het merk Milwaukee,
1x rode elektrische schroevendraaier van het merk Milwaukee,
2x gele kleine elektrische schroevendraaiers van het merk Dewalt,
1x groene  handzaagmachine van het merk Makita,
1x blauwe compressor en diverse handgereedschappen

De zaak is in onderzoek.

Huiszoeking met drie aanhoudingen
Op vrijdag 15 juli werd in een woning aan de wijk Sabana een huiszoeking verricht in het kader van de Opiumwet BES. Hierbij werden drie personen aangehouden; een 46-jarige man met initialen E.V.O.N., een 33-jarige man met initialen F.G.R.W. en een 49-jarige vrouw met initialen V.M.G.N. Tijdens de huiszoeking werd drugs in beslag genomen. Onderzoek in de zaak loopt.

Verkeerscontroles In de ochtenduren op vrijdag 15 juli werden op twee locaties verkeerscontroles gehouden. De controles waren in het kader van de controle van vereiste documenten, de technische staat van de voertuigen en andere overtredingen van de Wegenverkeersverordening.

De eerste controle vond plaats op de Kaya Korona en de tweede op de Kaya Industria. Hierbij werden in totaal 43 voertuigen gestopt en gecontroleerd waarbij er in totaal 18 processen verbaal werden uitgeschreven. Het waren er:

6x voor het rijden zonder verzekeringsdocumenten
5x voor het rijden zonder (een geldig) rijbewijs
7x voor het rijden zonder autogordel om.

Aanhouding
In de nachtelijke uren vrijdag 15 juli werd een 17-jarige jongeman met initialen L.G.H. bij een woning in Amboina aangehouden wegens belediging van politieambtenaren in functie en voor het vertonen van gevaarlijk rijgedrag. De verdachte probeerde weg te komen van de politie waarbij hij zonder verlichting en op zeer hoge snelheid reed in de bebouwde kom. De politie volgde hem tot bij een woning waar hij stopte. Hier werd hem gevraagd om zijn rijbewijs en verzekeringsbewijs te tonen waarna hij de politie beledigde. Hij kon de gevraagde documenten niet tonen en werd aangehouden.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310