Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 22 juli tot en met woensdag 27 juli 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Alcoholgebruik vaak oorzaak aanrijdingen - De afgelopen periode is er geconstateerd dat er steeds vaker aanrijdingen veroorzaakt worden door bestuurders onder invloed van alcohol. Het gebruik van alcohol verlaagt je reactievermogen, waardoor je minder snel kan reageren en zowel jezelf en andere weggebruikers in gevaar brengt.

Alcoholgebruik vaak oorzaak aanrijdingen
De afgelopen periode is er geconstateerd dat er steeds vaker aanrijdingen veroorzaakt worden door bestuurders onder invloed van alcohol. Het gebruik van alcohol verlaagt je reactievermogen, waardoor je minder snel kan reageren en zowel jezelf en andere weggebruikers in gevaar brengt.

Uit politiecijfers van de afgelopen twee weken is gebleken dat er in 12 gevallen alcoholgebruik een rol speelde. Dit is aanleiding om de komende periode de controles op alcoholgebruik in het verkeer te intensiveren.

Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijgt u een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Bent u betrokken bij een ongeluk? Dan wordt u sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Vermist meisje terecht
De Bonairiaanse 16-jarige Wendelin Mercelina die sinds 16 juli als vermist in Europa werd opgegeven is terecht. Ze is weer gezond en wel op Bonaire.

Nederlandse autoriteiten hebben haar in Noorwegen aangetroffen.

Een dank gaat naar een ieder die tips of informatie hebben gegeven waardoor ze is gevonden.

Inbraak in appartementencomplex
Op zondag 25 juli werd aangifte gedaan van inbraak in een appartementencomplex aan de Bulevar Julio A. Abraham. Tussen 21:45 uur en 22:00 uur hebben onbekenden de voordeur geforceerd en hebben onder andere een Acer laptop, een zwarte tas met een zonnebril van het merk Gucci, twee JBL speakers en contant geld. De zaak is in onderzoek.

Aanrijding tussen pick-up en brommer
Op zaterdag 23 juli vond een aanrijding tussen een pick-up en een brommer plaats op de Bulevar E.E.G. De bestuurder van de brommer verklaarde dat de pick-up voor hem reed en plotseling  probeerde om te keren. De bestuurder van de brommer kon niet meer op tijd remmen en botste tegen de pick-up. Bij nadere controle bleek de bestuurder van de pick-up geen verzekering te hebben. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Aanrijding Kaya Korona
Op vrijdag 22 juli vond omstreeks 13:40 uur een aanrijding plaats op de Kaya Korona. Een auto die in zuidelijke richting op de Kaya Korona reed, slingerde over de weg. De auto reed op een gegeven moment op de linkerhelft van de weg en botste frontaal tegen een aankomende pick-up. De bestuurder van deze auto werd door het ambulance personeel naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is de bestuurder tijdens het rijden onwel geworden.

Aanhoudingen in autodiefstal zaak
In de late middaguren op maandag 25 juli werd een 52-jarige vrouw met initialen H.T.St.J. aangehouden. Iets later werd een 24-jarige man met initialen E.E.C. aangehouden in verband met dezelfde zaak. Het betreft een zaak rondom diefstal van een auto van het merk Changan waarvoor een beloning beschikbaar werd gesteld. Op dinsdag 26 juli werd een derde verdachte aangehouden toen hij zichzelf bij het politiebureau meldde. Het betreft een 23-jarige man met initialen E.C.G. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanrijding tussen auto en bus
Op maandag 26 juli vond een aanrijding tussen een auto en een bus plaats  op de Kaya Sonmontuno. Een bus die vanuit de Kaya Nikiboko Noord in noordelijke richting op de Kaya Sonmontuno reed ging om nog onbekende reden op de linker weghelft rijden waardoor de bus frontaal tegen een aankomende auto reed. De bestuurder van de auto werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De auto had veel blikschade aan de voorkant.

Inbraak toeristenaccommodaties
Op zondag 25 juli werd aangifte gedaan van inbraak bij een toeristen accommodatie in Sabadeco. Onbekenden hebben tussen 18:00 uur en 22:15 uur een deur geforceerd om de woning binnen te komen en hebben onder ander twee bordeaux kleurige laptoppen van het merk Microsoft, model  Surface Pro, een zwarte cameratas met daarin een camera en drie lenzen van het merk Nikon,  een koptelefoon van het merk Bowers & Wilkin, een gouden armband en horloge en een juwelendoos meegenomen.

Op dezelfde dag werd aangifte gedaan van inbraak in een toeristenaccommodatie in Punt Vierkant. Hier hebben onbekenden zich tussen 18:30 uur en 22:30 uur toegang tot de woning verschaft door een schuifpui te forceren. Er werden onder andere een iPad pro laptop, een Macbook Pro laptop,  een HP laptop, verschillende merkkledingstukken en schoenen, sieraden en drie tassen van het merk Louis Vuitton.

Beide zaken zijn in onderzoek.

Diefstal van hogedrukapparaat
Op maandag 26 juli werd aangifte gedaan van diefstal van een gele hogedrukapparaat van het merk Karcher. De hogedrukapparaat stond onder een tafel buiten bij de ingang van een woning aan de Kaya Monseignieur Nieuwindt. Tussen 08:00 uur en 12:30 uur werd de hogedrukapparaat door onbekenden meegenomen.

Aanrijding Kaya Monseignieur Nieuwindt
Op zondag 25 juli vond een aanrijding plaats op de Kaya Monseignieur Nieuwindt. Een auto reed tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen drie geparkeerde auto’s aan. De bestuurder verklaarde dat hij ziek was geworden tijdens het rijden. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310