Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 717-7251

Politieberichten van maandag 9 mei tot en met woensdag 11 mei 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Op zaterdag 7 mei vond omstreeks 04:25 uur een aanrijding plaats op de Kaya Monseigneur Nieuwindt. De bestuurder van een auto ging voor een plas water uitwijken, verloor de macht over het stuur, botste tegen een lantaarnpaal en kwam op zijn kop tot stilstaand. Vermoedelijk was de bestuurder onder invloed van alcohol maar kon op dat moment geen blaastest doen omdat hij in behandeling was door het ambulancepersoneel en daarna naar het ziekenhuis werd meegenomen voor medische behandeling. Doordat er door de botsing tegen de lantaarnpaal allemaal kabels loskwamen, werd de WEB ook in kennis gesteld.

Man aangehouden voor het rijden onder invloed
In de middaguren op maandag 9 mei werd een 33-jarige man met initialen H.R.D.S. op de Kaya Maximiliana Rosario aangehouden wegens het rijden onder invloed.

De man werd gestopt omdat hij slingerend op de weg reed. Bij nadere controle bleek dat de man onder invloed was waarop hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Aan de hand van het resultaat is de man een rijverbod van 15 uur opgelegd.

 

Duiker overleden
Op dinsdag 10 mei, omstreeks 14:45 uur kreeg de politiecentrale melding over een duiker die in de problemen was geraakt ter  hoogte van de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. De man had om onbekende reden pijn toen hij aan wal kwam. Het ambulance personeel probeerde de man te reanimeren maar zonder resultaat. Iets later heeft de schouwarts de duiker dood verklaart. Het betrof een 64-jarige mannelijke toerist met initialen E.H.

Verkeerscontrole
Op maandag 9 mei werden in verschillende wijken verkeerscontroles gehouden gericht op de controle van juiste en geldige bescheiden (rijbewijs, verzekeringsbewijs, wegenbelasting) van voertuigen en bestuurders. Tijdens de controles werden 6 voertuigen gecontroleerd, waarvan twee bestuurders een proces-verbaal kregen; 1 voor het rijden zonder een geldige rijbewijs en 1 voor het rijden zonder verzekering. Wat wel positief was, was dat veel bestuurders wel hun bescheiden op orde hadden.

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.  

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.