Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 11 mei tot en met vrijdag 13 mei

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - In de nachtelijke uren op vrijdag 13 mei, omstreeks 02:30 uur, werd een 41-jarige man met initialen C.E.J.A. bij een woning aan de Kaya Jean. B.F. Vitte aangehouden voor mishandeling, diefstal, vernieling en overtreding van de Opiumwet BES. De verdachte werd al eerder op de avond in de Kaya Grandi aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet BES. Hierna had hij een vrouw mishandeld. Bij de woning werd een hennepplant aangetroffen en samen met nog verschillende artikelen in beslag genomen.

Aanrijding op de Kaminda Tra’i Montaña
Op woensdag 11 mei vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaminda Tra’i Montaña. Doordat één van de slachtoffers klem zat in de auto kwam de brandweer ook ter plaatse en begon direct met de werkzaamheden om het slachtoffer uit de auto te halen. Het slachtoffer was stabiel. Doordat de weg afgezet moest worden werd het verkeer vanuit
Rincon richting Playa, tijdelijk omgeleid.

Geniet, maar drink met mate
Het is alweer bijna weekend. KPCN wil je erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt aan het verkeer.
Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest.

Blaastest
De politie controleert met een blaastest of je onder invloed bent van alcohol. Je bent verplicht om aan de blaastest mee te werken. Deze test geeft aan of je meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of je mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Weiger je? Dan maakt de politie een proces-
verbaal op. Afhankelijk van het resultaat van de blaastest moet je mee naar het bureau voor een ademanalyse. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol je precies hebt gedronken.
Rij je onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan word je sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.
Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?
Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal maken. Word je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

KPCN wenst een ieder een fijn en veilig weekend!
Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.