Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van zondag 20 november tot en met vrijdag 25 november 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Verdrinking - Op donderdag 24 november, omstreeks 14:00 uur kreeg de politiecentrale melding over een persoon die in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen op Klein Bonaire. Er is direct met de reanimatie gestart terwijl het slachtoffer naar de kust van Bonaire werd gebracht. Hier nam het ambulancepersoneel het over en werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Iets later kwam het slachtoffer te overlijden. Het betrof een mannelijke cruiseschip toerist.

Aanrijding Centrumgebied
Op donderdag 24 november vond omstreeks 21:20 uur een aanrijding tussen twee auto’s plaats in het Centrumgebied. De ene auto reed achter tegen een andere auto aan. De bestuurder van de auto die voorop reed werd ter plekke door het ambulancepersoneel gecheckt en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Aanhouding
Op woensdag 23 november werden drie jonge mannen aangehouden op de Bulevar Julio A. Abraham in verband van het overtreden van de Opiumwet BES.

Tijdens een reguliere verkeerscontrole waren er aanwijzingen dat de Opiumwet werd overtreden. Bij nadere controle werd in de auto twee tassen met als inhoud, verschillende artikelen om drugs te bewerken en vermoedelijk hasj aangetroffen. De 18-jarige J.E.L.B en 17-jarige A.J.R werden aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet BES. De 17-jarige L.G.H. werd aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet BES en voor het zich niet kunnen legitimeren. De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

Ongeval met fietser
Op  dinsdag 22 november vond een aanrijding tussen een auto en een fiets plaats op de Kaya Nikiboko Zuid. De bestuurder van de auto sloeg op een gegeven moment linksaf. De fietser die voor deze auto fietste raakte in paniek en viel van de fiets. Hij werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Inbraak woning
Op zondag 20 november werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Korona. Onbekenden hebben tussen 16:30 uur en 21:30 uur in de woning ingebroken en hebben onder andere een paarse en een grijze IPad van het merk Apple, een donkerblauwe speaker van het merk JBL, een grijze tablet van het merk Huawei, sigaretten en een schoudertas van het merk Chanel meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Voetganger aangereden
In de middaguren op zondag 20 november werd een man door een auto aangereden op de rotonde die de Kaya Nikiboko Zuid, de Kaya Betico Croes en de Kaya Kanari verbindt. De man werd door het ambulancepersoneel ter plekke gecontroleerd en kon daarna naar huis. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij doordat de rand van zijn voorruit die een blinde hoek veroorzaakte, de voetganger niet had gezien.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310