Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 17 oktober tot en met woensdag 19 oktober 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Auto over de kop - Op dinsdag 18 oktober kreeg de politie centrale omstreeks 20:15 uur melding over een aanrijding die had plaatsgevonden in de omgeving van Jato Bako. De bestuurder van een auto die door een dienstdoende patrouille tot stoppen werd gemaand voor controle, gaf hieraan geen gehoor en probeerde weg te rijden en ging een eindje verder over de kop. De bestuurder en meerijder werden beiden door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De zaak is in onderzoek.

Dronkenschap leidt tot aanhouding
In de nachtelijke uren op woensdag 19 oktober werd een 39-jarige man met initialen H.R.H.C. aan de Kaya Sonmontuno aangehouden wegens rijden onder invloed. De verdachte werd gestopt nadat men zijn voertuig zag slingeren over de weg. De verdachte werkte niet mee om een blaastest uit te voeren.

Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij werd onderworpen aan een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat kreeg de verdachte een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Biketeam KPCN actief
Op dinsdag, 18 oktober, heeft het biketeam van KPCN in het Centrumgebied en bij verschillende stranden gepatrouilleerd in verband met een cruiseschip die in de haven lag. Hierbij werden enkele toeristen op hun rijgedrag aangesproken.

Tijdens evenementen in het centrum van Kralendijk is het biketeam actief bezig met het handhaven van de orde. Ook tijdens de afgelopen Regatta festiviteiten waren ze zichtbaar.

Een van de grootste voordelen van een biketeam is dat ze heel mobiel zijn; ze kunnen snel omdraaien en kunnen makkelijk tussen een menigte, smalle steegjes en straten. Daarom is het biketeam perfect om tijdens het cruiseseizoen of andere activiteiten waarbij veel mensen op straat zijn te patrouilleren. Als er iets gebeurt kunnen ze zich makkelijk verplaatsten naar gebieden waar het afgezet is of waar men niet (snel) met de auto kan komen.

Verder zijn ze goed zichtbaar en laagdrempelig om te benaderen. Zo staat de politie dichter bij het publiek.

Overlast fout geparkeerde scooters
Afgelopen periode stonden verschillende slecht geparkeerde scooters dagenlang in de buurt van een uitgaansgelegenheid, op een locatie waar niet geparkeerd mag worden. Hierdoor ontstond overlast en zelfs gevaarlijke situaties voor overige deelnemers aan het verkeer.

KPCN wil een ieder die  zich hier schuldig aan maakt, erop attenderen dat scooters die slecht geparkeerd staan meegenomen worden naar het politiebureau. De eigenaar krijgt ook een proces-verbaal toegereikt, waarmee hij met het betalingsbewijs hiervan, de scooter kan ophalen.

Neem je verantwoordelijkheid als verkeersdeelnemer en draag bij aan een veilig verkeer.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310