Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 7 oktober tot en met woensdag 12 oktober 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding golfkar Omstreeks 07:00 uur op woensdag 12 oktober vond een aanrijding plaats op de rotonde bij de kerk in Playa. De bestuurder van een golfkar verloor de macht over het stuur en kwam tegen een lantaarnpaal terecht. Hij verklaarde dat hij de macht over het stuur verloor doordat de weg nat was. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Inbraak toeristenaccommodatie
Op dinsdag 11 oktober werd aangifte gedaan van inbraak en diefstal vanuit een toeristenaccommodatie in Sabadeco. Onbekenden hebben onder andere een Bose speaker, een zwarte Samsung telefoon en een brillenkoker met als inhoud een bril op sterkte meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Diefstal scooter
Op dinsdag 11 oktober werd aangifte gedaan van diefstal van een witte scooter van het merk Sym, type Xpro, met kentekennummer MF-162. De scooter stond met een kettingslot, voor een woning aan de Kaya Oktaaf geparkeerd. Tussen 23:45 uur op maandag 10 oktober en 06:45 uur op dinsdag, hebben onbekenden de scooter meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Inbraak woning
Op maandag 10 oktober werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Macario (Cai) Sint Jago. Tussen 17:00 en 21:40 uur hebben onbekenden ingebroken in de woning en hebben onder andere een Lenovo laptop, een JBL speaker, een blauwe rugzak van het merk Decathlon en een paspoort meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Roekeloos rijgedrag eindigt in aanrijding
Op zaterdag 8 oktober vond omstreeks 02:15 uur een eenzijdige aanrijding met een scooter plaats op de Kaya Gobernador Nicolaas Debrot. De bestuurder van de scooter reed zonder verlichting en reed bovendien in verboden richting. Een patrouille vorderde de bestuurder om te stoppen maar hier gaf de bestuurder geen gehoor aan. Hierop reed de scooter met hoge snelheid richting Hato. Tijdens het patrouilleren in Hato troffen de agenten een scooter die midden op de weg lag. Vervolgens zagen de agenten twee jongens wegrennen. Na een korte achtervolging te voet werden de jongens aangetroffen. Omdat zij onder het bloed zaten werd de ambulance ingeschakeld. Beide jongens werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het betroffen twee minderjarige jongens, één van 17 en één van 8 jaar oud. Zowel de jongens als hun ouders werden streng onderhouden.

Aanhouding i.v.m. diefstal geiten
Naar aanleiding van een geitendiefstal zaak waarvoor op maandag 3 oktober aangifte is gedaan zijn er twee verdachten aangehouden. Een 24-jarige man met initialen M.C. werd op vrijdag 7 oktober aangehouden en een 20-jarige man met initialen J.M.S.W. werd op 9 oktober aangehouden. Beide verdachten werden aangehouden wegens diefstal. De verdachten werden op heterdaad betrapt toen ze op maandag 3 oktober in de omgeving van Lagun geiten aan het stelen waren, maar het lukte hen te vluchten van de locatie.

Huiszoekingen leiden tot aanhouding
In de vroege ochtenduren op dinsdag 11 oktober, vonden twee huiszoekingen plaats. Eén in een woning gelegen in Tanki Matrimonio en één in Rincon. Tijdens de huiszoekingen werden twee mannen aangehouden; 30-jarige J.F.O.L. in verband met bedreiging en overtreding van de Opiumwet BES en 42-jarige S.J.I.A. in verband met bedreiging en overtreding van de Wapenwet BES. Ook is er een hoeveelheid drugs en een luchtdrukpistool in beslag genomen. Onderzoek in de zaak loopt.

Voetganger aangereden door auto
Omstreeks 21:00 uur op dinsdag 11 oktober kreeg de politiecentrale melding over een aanrijding op de Kaya L.D. Gerharts. Een overstekende voetganger werd door een auto aangereden. De voetganger werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De verkeersafdeling onderzoekt de zaak.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.