Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 12 oktober tot en met vrijdag 14 oktober 2022

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding - In de nachtelijke uren op vrijdag 14 oktober werden twee mannen aangehouden. Een 18-jarige man met initialen I.A.d.P. en een 22-jarige man met initialen J.A.R.T. werden aan de Kaya Boebi aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet BES. De verdachten werden in hun voertuig gestopt voor controle die leidde tot een doorzoeking in de auto. Bij een doorzoeking van het voertuig werden drugs en artikelen voor het voorbereiden voor verkoop van drugs aangetroffen. De zaak wordt onderzocht.

Inbraak in woning
Op donderdag 13 oktober werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaminda Lagun. Onbekenden hadden tussen 14;30 uur en 22:00 uur in de woning ingebroken en hebben onder andere een gouden ketting en twee tuinscharen meegenomen. De zaak is in onderzoek.

Passagiers vervoeren in achterbak pick-ups verboden
Het KPCN wil nogmaals benadrukken dat  het wettelijk verboden is om passagiers in de achterbak van pick-ups te vervoeren. Jarenlang is het gebruikelijk geweest om passagiers in de achterbak van pick-up trucks te vervoeren. Naast dat het verboden is, is het ook een onveilige en gevaarlijke activiteit die erge/zware consequenties met zich mee kan brengen voor de personen die hieraan meedoen. In het geval van een ongeluk worden mensen weggeslingerd met alle mogelijke gevolgen van dien.

Om de veiligheid van een ieder die deelneemt aan het verkeer te waarborgen zal KPCN genoemde overtreding nauw in de gaten houden. Draag bij aan een veilig verkeer op het eiland door je te houden aan de regels van de verkeersverordening.

Regels zelfrijdend werktuig
Een zelfrijdend werktuig is een groot, zwaar voertuig dat op zichzelf beweegt zoals een Backhaul, Forklift, Loader, enz. Vroeger was het niet in de wet geregeld dat de bestuurder een speciaal rijbewijs moest hebben om dit soort voertuigen te besturen. Dit is nu wel in de nieuwe wet geregeld. Deze grote voertuigen moeten ook voldoen aan de dezelfde eisen als van een gewoon motorvoertuig. Dus de bestuurder moet ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, geldige verzekering en het voertuig moet een kentekenplaat hebben.

KPCN vraagt iedereen de hierboven genoemde zaken op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als men zich niet houdt aan de verkeersregels.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310