Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 14 april tot en met maandag 17 april 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding tussen auto en brommer Op zondag 16 april vond omstreeks 18.30 uur een aanrijding tussen een auto en een brommer plaats in Amboina. De bestuurder van de auto nam een afslag en verleende hierbij geen voorrang aan de brommer waardoor de brommer tegen de auto botste. De bestuurder van de brommer werd met de ambulance naar he ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De bestuurder van de auto werd onderworpen aan een blaastest. Als gevolg hiervan werd zij aangehouden voor het rijden onder invloed.

KPCN Verkeerscontrole

Ongeval met vlieger

In de middaguren op zondag 16 april vond een ongeval met een vlieger plaats tijdens een vliegerwedstrijd. Om nog onbekende oorzaak viel een grote vlieger op een kind. Het kind was hierna aanspreekbaar en is me de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Veel bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder geldige verzekering

In de middaguren op zaterdag 15 april, werd aan de Kaya Nikiboko Zuid een geplande verkeerscontrole gehouden in verband met de verkeersveiligheid. Tijdens deze controle werden in totaal 68 voertuigen gecontroleerd. Er werden 30 bekeuringen uitgeschreven.

De bekeuringen waren voor het volgende:

  • 17x voor het rijden zonder geldige verzekering 
  • 6x voor rijden zonder geldig rijbewijs
  • 1x voor het rijden zonder helm
  • 6x voor het rijden zonder autogordel

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. 
Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225