Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 28 april tot en met woensdag 3 mei 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Brand in woning - In de nachtelijke uren op woensdag 3 mei kreeg de centrale meldkamer melding over brand in een woning in bario Santa Rosa. De brandweer die ter plekke kwam bluste de brand. Er waren geen mensen in de woning.

Kort daarna kreeg de centrale meldkamer twee keer achter elkaar melding van brand bij dezelfde woning. Na beide meldingen ging de brandweer ter plaatse om de brand te blussen. Bewoners van de wijk Santa Rosa, worden geroepen om kinderen in de gaten te houden ervoor te zorgen dat ze de afgebrande woning niet betreden in verband met instortingsgevaar. Onderzoek naar oorzaak van de brand loopt.

Rijden met ingevorderd rijbewijs leidt tot aanhouding
Op dinsdag 2 mei werd een 43-jarige man met initialen R.A.A.B. aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Tijdens een controle werd geconstateerd dat de verdachte met een ingevorderd rijbewijs een auto bestuurde terwijl hij een rijverbod had. Het voertuig van de verdachte werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Aanhoudingen rijden onder invloed
Op dinsdag 2 mei werd in de avonduren een 38-jarige man met initialen S.M.V.B. aan de Kaya Dr. Jose G. Hernandez aangehouden voor het rijden onder invloed. Na een melding die bij de centrale meldkamer binnenkwam werd de bestuurder gestopt voor controle. Er werd een blaastest afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden. Het voertuig werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

In de nachtelijke uren op maandag 1 mei werd een 18-jarige man met initialen C.L.S.M. op de Kaminda Gurubu aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte reed slingerend op de weg en werd gestopt voor een controle. Bij nader controle bleek dat hij geen rijbewijs had, zonder veiligheidsgordel en onder invloed reed. Het voertuig waarin hij reed werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Bekeuringen voor verschillede verkeersovertredingen
Op zaterdag 29 april heeft een politiepatrouille een golfkar met 5 personen erin tegengekomen op de Kaya Internashonal. De bestuurder kreeg onmiddellijk een teken om te stoppen en uit de controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had. De bestuurder is bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. De golfkar is ter bewaring naar het politiebureau gebracht.

Op zondag 30 april zijn twee bestuurders bekeurd, één wegens het rijden zonder gordel en de andere voor het rijden zonder rijbewijs. 

Aanrijding
Op zaterdag 29 april vond omstreeks 14:15 uur een aanrijding tussen een personenauto en een pick-up plaats op de Bulevar E.E.G. De mede inzittende van de pick-up werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.  

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310