Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 31 maart tot en met woensdag 5 april 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Auto over de kop - Op dinsdag 4 april vond omstreeks 22:00 uur een aanrijding plaats op de weg naar Rincon. De bestuurder van een auto was waarschijnlijk in slaap gevallen achter het stuur met als gevolg dat de auto over de kop ging. Een patrouille die langsreed vond de auto en heeft assistentie verleend aan het slachtoffer. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Man aangehouden
In de nachtelijke uren op woensdag 5 april werd een 55-jarige man met initialen C.A.C.V. aangehouden op de Kaya Gilberto F. Croes. De man werd gestopt voor een routinecontrole. Hij kon geen geldig rijbewijs en ook geen geldig verzekeringsbewijs tonen. Hij bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn auto werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Aanrijding met een ezel
Op maandag 3 april vond omstreeks 01:15 uur een aanrijding plaats op de Kaya Internashonal. De bestuurder van een scooter verklaarde dat hij een ezel aanreed, omdat hij deze niet had gezien. Omstanders hadden de bestuurder van de scooter naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Verkeerscontrole
Op zaterdag 1 april werd een geplande verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Korona. Hierbij werden een totaal van 23 voertuigen, waaronder 11 scooters en 12 auto’s,  gestopt en gecontroleerd. Er werden 8 processen verbaal uitgeschreven.

Deze waren voor de volgende overtredingen:
5x voor het rijden zonder geldig rijbewijs
2x voor het rijden zonder geldig verzekeringsbewijs
1x voor het rijden zonder kentekenplaat

Drie (3) scooters werden naar het politiebureau gebracht doordat de bestuurders geen rijbewijs hadden en één van de scooters had ook geen kentekenplaat.

Auto diefstal
Op vrijdag 31 maart 2023 is aangifte gedaan van autodiefstal. Onbekenden hebben een grijze Suzuki Sedan SX4 met kenteken B-10761 meegenomen. De auto stond geparkeerd op de Kaya L.D. Gerharts. De diefstal heeft tussen donderdag 30 maart en vrijdag 31 maart plaatsgevonden.

Mocht u iets gezien hebben, neem onmiddellijk contact op met de politie via 715-8000, de anonieme tip lijn: 9310 of via het alarmnummer 911.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310