Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 12 april tot en met vrijdag 14 april 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding tussen auto en scooter In de nachtelijke uren op vrijdag 14 april vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya Libertador Simon Bolivar. Waarschijnlijk reed de scooter in een verboden richting en botste frontaal tegen de auto. De bestuurder werd ter plekke door het ambulance personeel gecheckt en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Er werd ook een blaastest met hem gedaan. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

KPCN Bonaire

Aanhouding

Op donderdag 13 april werd een 34-jarige man met initialen S.V. aangehouden. De verdachte werd gevorderd te stoppen voor een routine controle. Hieraan gaf hij geen gehoor en reed door. Na een korte achtervolging werd hij gestopt en gecontroleerd. Hij kon geen geldig rijbewijs, geen geldig verzekeringsbewijs en ook geen identificatie tonen. Hierop werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering en voor het zich niet kunnen identificeren. Bij nader controle werden enige artikelen in beslag genomen voor verder onderzoek.

Zwemmer overleden

Op donderdag 13 april kreeg de centrale meldkamer melding over een zwemmer in nood bij de Dive Site Sampler bij Klein Bonaire. Inzittenden van enkele boten die net voorbij voeren, begonnen met de reanimatie van het slachtoffer waarna het Maritiem Hub bestaande uit Kustwacht, Douane, KMar en KPCN medewerkers, het overnamen en het slachtoffer aan wal brachten. Het ambulance personeel nam de reanimatie over, maar het mocht niet baten. De schouwarts die ter plaatse kwam, constateerde de dood van de vrouwelijke slachtoffer met initialen J.M.S.T. geboren op 14 juli 1954.

Diefstal scooter

In de middaguren op donderdag 13 april werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte scooter van het merk Senzo, model Sports, me kentekennummer MF-4412. De scooter stond bij een bar aan de Kaya J.N.E. Craane geparkeerd. Onbekenden hebben de scooter meegenomen op woensdag 12 april tussen 20:00 en 22:00 uur. De zaak wordt onderzocht.

Verkeerscontroles gaan regelmatig door

De afgelopen dagen werden bekeuringen gegeven voor het rijden zonder geldige verzekeringsdocumenten, zonder geldig rijbewijs, voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden en voor het rijden zonder autogordel. 

Gordel
Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken.

Telefoon
Met het gebruiken van je mobiele telefoon achter het stuur breng je jezelf , maar ook anderen in gevaar. Als we onze telefoon gebruiken, zijn we minder alert. Zet je smart phone uit het zicht. Zo kom je niet in de verleiding om toch even te kijken. Als je deelneemt aan het verkeer, of dit nu met auto of op de fiets is, is het van belang dat je bewust aanwezig bent. Als iemand een berichtje of telefoontje verwacht, meld dan voordat je bijvoorbeeld in de auto stapt dat je even niet bereikbaar bent.

Geldige documenten
KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.