Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 19 april tot en met vrijdag 21 april 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding Kaminda Jato Bako - In de vroege ochtenduren op vrijdag 21 april vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaminda Jato Bako. De bestuurder van auto 1 reed achter een andere auto aan en wilde links afslaan. Hierbij zag de bestuurder van auto 1 auto 2 niet aankomen rijden uit tegengestelde richting, waardoor ze frontaal tegen elkaar botsten. De inzittenden, onder wie ook een 4 jarige kind, werden ter plekke door het ambulance personeel gecheckt en hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Aanrijding met scooter
Op donderdag 20 april vond een eenzijdige aanrijding met een scooter plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van de scooter verklaarde dat opeens een auto hard had geremd waardoor zij schrok en ook plotseling remde en viel. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

In beslagname speakers na geluidsoverlast
Omstreeks 01:00 uur op donderdag 20 april kreeg de centrale meldkamer melding van geluidsoverlast bij een woning aan de Kaya Sabana. Bij aankomst van de patrouille bleek er een huisfeest gaande te zijn bij de woning. Na twee verschillende keren een waarschuwing te hebben gegeven voor de geluidsoverlast, werden twee speakers in beslag genomen.

De politie benadrukt dat het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie kan leiden tot het in beslag nemen van waardevolle goederen waarmee overlast wordt veroorzaakt.

Aanhouding
In de vroege avonduren op woensdag 19 april werd een 17-jarige jongeman met initialen R.Y.C.H.E.N.F. op de Kaya Lourdes in Rincon aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie en voor verzet tijdens aanhouding. De verdachte die op een Raptor reed beledigde een agent in functie en toen hem werd medegedeeld dat hij was aangehouden probeerde hij weg te rennen.

Geniet, maar drink met mate
Het is alweer bijna weekend. KPCN wil je erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt in het verkeer.

Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest.

Blaastest
De politie controleert met een blaastest of je onder invloed bent van alcohol. Je bent verplicht om aan de blaastest mee te werken. Deze test geeft aan of je meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of je mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Weiger je? Dan maakt de politie een proces-verbaal op. Afhankelijk van het resultaat van de blaastest moet je mee naar het bureau voor een ademanalyse. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol je  precies hebt gedronken.

Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan wordt je  sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?
Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal maken. Wordt je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je  gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

KPCN wenst een ieder een fijn en veilig weekend!

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310