Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 26 april tot en met vrijdag 28 april 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding voor rijden met een ingevorderd rijbewijs - Op donderdag 27 april omstreeks 23:00 uur ontving de centrale meldkamer een melding van een aanrijding op de Kaya Dr. Jose G. Hernandez. Tijdens een controle van de benodigde documenten bleek de bestuurder die het ongeluk zou hebben veroorzaakt niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Uit nader onderzoek bleek dat de bestuurder geen rijbewijs kon tonen omdat deze vorige maand door de politie is ingevorderd voor het rijden onder invloed. De 62-jarige man met initialen G.T.P. is aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Rijdt u terwijl uw rijbewijs is ingevorderd? Dit is een strafbaar feit en u loopt het risico op een gevangenisstraf of een verlenging van uw rijverbod.

Aanhouding voor rijden onder invloed
Op donderdag 27 april is een 38-jarige man met initialen S.F.M. aangehouden op de Kaminda Tra’i Montaña voor het rijden onder invloed. De verdachte reed slingerend op de weg en is door een politiepatrouille tijden een surveillance gespot en gecontroleerd. Op het moment dat de politie hem benaderde, herkenden ze meteen een alcoholgeur uit de auto komen. De verdachte weigerde om blaastest te doen en is daardoor naar de politiebureau vervoerd voor een ademanalyse, waaruit bleek dat de verdachte onder de invloed was. Als gevolg van de resultaten is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Verschillende boetes uitgedeeld voor rijden zonder helm
In de middaguren van donderdag 27 april zijn twee mensen op een scooter gestopt op de Kaya Neerlandia. Beide zijn beboet wegens het rijden zonder een helm. In de avonduren heeft een patrouille de bestuurder van een scooter gespot die zonder helm reed op de Kaya Beni. Op het moment dat de bestuurder de politie zag, ging hij sneller rijden. De politie heeft hem meteen een stopteken gegeven en uit de controle van de benodigde documenten bleek dat hij ook geen verzekering of geldige kentekenplaatnummer had. De bestuurder is voor alle drie overtredingen beboet. Op dezelfde dag, op een latere moment, is de bestuurder van een scooter op de Kaya Internashonal gecontroleerd omdat hij en zijn passagier beide geen helm droegen. Tijdens de controle van de benodigde documenten bleek dat de bestuurder geen geldige verzekeringsdocumenten had. De bestuurder en de passagier zijn allebei beboet.

Toerist aangehouden vanwege mishandeling
In de middaguren op donderdag 27 april ontving de centrale meldkamer een melding van mishandeling op Sorobon. De verdachte zou zijn minderjarige kind hebben mishandeld en ook een vrouw die probeerde te bemiddelen. Twee getuigen hebben de man vastgehouden tot de politie arriveerde. Toen de patrouille aankwam hebben ze de 58-jarige man met initialen R.C. aangehouden voor mishandeling. De zaak wordt onderzocht.

Lichaam aangetroffen in woning in Rincon
Op donderdag 27 april omstreeks 12:00 uur ontving de centrale meldkamer meldingen dat er een persoon was aangetroffen in een woning die geen teken van leven gaf aan de Kaya Shoshori in Rincon. De politie en de forensische opsporing gingen naar het huis. Na hun onderzoek verklaarden schouwarts de natuurlijke dood van een 80-jarige man geboren op Bonaire met de initialen B.A.M.

Aanhouding voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs
Op donderdag 27 april omstreeks 08:15 uur, werd een man aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tijdens de controle bleek dat de verdachte een rijverbod had en dat zijn rijbewijs vier (4) maanden geleden is ingevorderd voor rijden onder invloed. Om deze reden is de auto van de verdachte in beslag genomen. De 33-jarige man met initialen R.J.B. is aangehouden. Rijdt u terwijl uw rijbewijs is ingevorderd? Dit is een strafbaar feit en u loopt het risico op een gevangenisstraf of een verlenging van uw rijverbod.

Update: Tweede aanhouding diefstal winkel op de Kaya Grandi.
Op woensdag 26 april werd een tweede aanhouding verricht in verband met de winkeldiefstal die op dinsdag 25 april plaatsvond op de Kaya Grandi. Op de desbetrefende dag kreeg de centrale meldkamer een melding dat een groep toeristen een kostbare lerentas uit de winkel had gestolen. De afdeling Veelvoorkomende Criminaliteit (VVC) van het KPCN heeft tijdens het onderzoek een tweede persoon geidentificeerd die betrokken was in de winkeldiefstal. De 33-jarige man met initialen J.J.T. is omstreeks 20:30 uur aangehouden.

Aanrijding op de Kaya Nikiboko Zuid
Op woensdag 26 april omstreeks 17:00 uur vond er een aanrijding tussen twee voertuigen plaats op de Kaminda Nikiboko Zuid. Tijdens de controle naar de benodigde documenten, bleek een van de bestuurders geen geldig verzekering te hebben en is daarvoor bekeurd.

Aanrijding op de Kaminda Nieuw Amsterdam
Op woensdag 26 april omstreeks 16:15 uur vond er een aanrijding tussen twee voertuigen plaats op de Kaminda Nieuw Amsterdam. Tijdens de controle naar de benodigde documenten zijn beide bestuurders bekeurd voor het rijden zonder verzekering.

5 personen op twee scooters bekeurd wegens verkeersovertredingen
Op woensdag 26 april omstreeks 10:30 uur tijdens een algemene surveillance zagen agenten twee scooters achter elkaar rijden. Op één van de scooters reden drie personen erop en de passagiers van beide scooters droegen allemaal geen helm. De politie heeft de bestuurders een stopteken gegeven en deed een controle op de benodigde documenten. Geen van de twee bestuurders kon een geldig rijbewijs tonen en daardoor kregen ze een boete. Bovendien zijn beide scooters in beslag genomen. De drie passagiers zijn bekeurd omdat ze geen helm droegen. De politie wil bestuurders van scooters oproepen om niet meer dan één passagier op een scooter te vervoeren. Dit kan gevaarlijk zijn op de openbare weg.

Gezamenlijke controle voor arbeidsveiligheid
Op maandag 24 april omstreeks 09:00 uur werd door de afdeling Vreemdelingen Toezicht van het KPCN en de Arbeidsinspectie een controle van een bouwplaats verricht op Kaya J.N.E. Craane. De controle werd uitgevoerd om na te gaan of de betrokken bedrijven zich houden aan de regels ter bescherming van de arbeidsveiligheid. Bovendien, is er gecontroleerd naar de documenten die nodig zijn. Tijdens de inspectie bleek dat er een aantal onregelmatigheden waren die van invloed waren op de arbeidsveiligheid en de bouw werd bevolen te stoppen totdat de regels werden nageleefd. De bouw kon om 15:00 uur worden hervat nadat de vereiste maatregelen waren genomen.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.