Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 11 augustus tot en met maandag 14 augustus 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Aanrijding met scooter - Omstreeks 18:00 uur op zondag 13 augustus, vond een eenzijdige aanrijding met een scooter plaats op de Kaya Grandi. Om nog onbekende reden, viel de bestuurder van de scooter en raakte gewond. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Auto rijdt tegen hek aan

Op zaterdag 12 augustus, omstreeks 10:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding op de Kaya Nikiboko Zuid. De bestuurder van de auto gaf gas in plaats van remmen. Hierdoor verloor zij de macht over het stuur en reed tegen een verkeersbord en daarna tegen een hek van een bedrijf ter hoogte van de rotonde ‘Soeurnan di Rozendaal’ in Playa. De bestuurder en de inzittende van de auto werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Twee aanrijdingen op de Kaya Nikiboko Zuid

Op vrijdag 11 augustus, rond 22:00 uur, vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Nikiboko Zuid. Om nog onbekende reden, botsten een pick-up en een minibus frontaal tegen elkaar. De bestuurders van beide voertuigen werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Er was veel materiële schade aan beide voertuigen.

Op het moment dat ze bezig waren met deze aanrijding, reed een andere voertuig in een diepe gat op de Kaya Nikiboko Zuid. De auto bleef hierdoor vast. Op het moment dat de politie de bestuurder benaderde, herkenden ze meteen een alcoholgeur. Bovendien sprak hij ook met dubbele tong. Hierdoor werd een blaastest uitgevoerd. Naar aanleiding van het resultaat, werd de 41-jarige man met initialen L.V.J. aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De auto werd naar het politiebureau gebracht en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhouding rijden onder invloed

In de nachtelijke uren op maandag 14 augustus werd een 35-jarige man met initialen B.M.L. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd gestopt toen hij op een scooter in verboden richting reed. Tijdens de controle die werd uitgevoerd kon waargenomen worden dat de verdachte onder invloed van alcohol was. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd uitgevoerd, werd hij aangehouden.

Op maandagnacht 14 augustus werd nog een 31-jarige man met initialen L.B.S. aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte reed in verboden richting op de Kaya Aruba toen hij werd gestopt voor controle. Naar aanleiding van een blaastest die werd afgenomen, werd hij aangehouden.

Op zaterdag 12 augustus, rond 02:30 uur werd een 41-jarige vrouw met initialen Y.B. aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol en voor het niet voldoen aan vorderingen van de politie. De verdachte werd gestopt toen zij roekeloos rijgedrag vertoonde. Zij werd meerdere malen gevorderd om een blaastest te doen maar werkte hier niet aan mee en toonde agressief gedrag tegenover de agenten.