Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 18 augustus tot en met maandag 21 augustus 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Verschillende mobiele eetgelegenheden dicht tijdens controle gericht op vergunning - In de avonduren op vrijdag 18 augustus heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) controles op verschillende horecagelegenheden in verband met een geldige vergunning om te runnen. In het kader hiervan werden drie (3) horecagelegenheid gecontroleerd en drie mobiele eetgelegenheden. Tijdens de controle werden alle drie mobiele eetgelegenheden gesloten omdat ze geen geldige vergunningsdocumenten konden tonen. Het betreft een mobiele eetgelegenheid op de Kaya Korona, de Kaya Neerlandia en de Kaya Caribe. Deze controles worden voortgezet.

Diefstal van twee scooters

Op vrijdag 18 augustus werd aangifte gedaan van diefstal van twee zwarte scooters, van het merk Senzo, met kentekens MF-3381 en MF-3374. De scooters stonden op slot met een kettingslot en een stuurslot op het terrein van een appartementencomplex aan de Kaya Embira geparkeerd. Tussen 03:00 uur ‘s nacht en 12:00 uur ‘s middag op vrijdag 18 augustus werden de scooters door onbekenden meegenomen.

Aanrijding tussen scooter en auto

Op zaterdag 19 augustus vond rond 15:30 uur een aanrijding tussen een scooter en een auto plaats op de Bulevar E.E.G. De bestuurder van de scooter reed achter op een auto die af ging slaan. De bestuurder van de scooter is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor medische behandeling. Zowel de auto als de scooter hadden minimale schade opgelopen.

Inbraak in woning

Op zaterdag 19 augustus werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaminda Lagun. Onbekenden hebben tussen vrijdag 18 augustus en zaterdag 19 augustus in de woning ingebroken en hebben onder andere een paspoort meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Geplande alcoholcontrole

In de avonduren op zondag 20 augustus, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een verkeerscontrole op de Kaya Ir Randolph Statius van Eps gehouden, gericht op het gebruik van alcohol. Tijdens deze controle werden 32 bestuurders gecontroleerd op hun alcoholconsumptie door middel van een blaastest. Deze test geeft aan of de persoon meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gebruikt om een motorvoertuig te besturen. Tijdens deze controle zijn drie (3) personen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het betreft een 31-jarige man met initialen D.d.J.S.. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Een 32-jarige vrouw met initialen L.d.B. werd aangehouden waarvan het rijbewijs werd ingevorderd naar aanleiding van het resultaat van de blaastest. Ook een 22-jarige vrouw met initialen L.C.v.U werd aangehouden; zij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Het KPCN wil iedereen erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt aan het verkeer. Zo voorkom je gevaarlijke situaties voor jezelf en voor anderen. Een voertuig onder invloed van alcohol rijden is een misdrijf. Als je weet dat je tijdens het uitgaan waarschijnlijk meer alcohol gaat nuttigen dan toegestaan voor het besturen van een motorvoertuig, maak een afspraak met een andere persoon die je veilig thuis kan brengen. Rijd je onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van jouw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie.

Elke bestuurder is voor zichzelf verantwoordelijk, voor de inzittende maar ook voor de personen eromheen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Geplande alcoholcontrole afgelopen zondag 20 augustus

Aanhoudingen rijden onder invloed
Op zondag 20 augustus vond rond 18:00 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van de auto verloor om onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Tijdens het gesprek met de bestuurder kon waargenomen worden dat hij geen balans had en dat hij met een dubbel tong sprak. Hierdoor werd er een blaastest bij hem afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het betreft een 35-jarige man met initialen M.A.M.P. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen.

Rond 15:30 uur op zondag 20 augustus vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaminda Sorobon. Een pick-up reed om onbekende oorzaak een lantaarnpaal omver en belande in het struikgewas langs de weg. Het ambulancepersoneel checkte beide inzittende op locatie en geen van beiden hoefden mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Naar aanleiding hiervan werd er een blaastest bij hem uitgevoerd, waarna hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De weg werd even afgezet zodat het elektriciteitsbedrijf zijn werkzaamheden voor wat betreft de lantaarnpaal konden verrichten.

In de nachtelijke uren op zaterdag 19 augustus, werd een 47-jarige man met initialen C.S. op de Kaya Industria aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij werd gestopt voor een routine controle waarna bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd afgenomen werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse.