Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 4 augustus tot en met maandag 7 augustus 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Aanhoudingen rijden onder invloed - In de nachtelijke uren op zondag 6 augustus werd een 40-jarige man met initialen J.W.M.E. op de Kaya Nikiboko Noord aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd door een patrouille gestopt doordat hij slingerend over de weg reed. Tijdens de routine controle kon de bestuurder geen geldig rijbewijs tonen. Er kon ook geconcludeerd worden dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was waardoor er een blaastest werd uitgevoerd. Naar aanleiding van het resultaat van de blaastest werd hij aangehouden.

Op vrijdag 4 augustus, rond 22:00 uur werd een 55-jarige man met initialen A.W.C.W. bij een ‘snèk’ aan de Kaya Gristelchi aangehouden wegens bedreiging met een wapen en voor het rijden onder invloed van alcohol. de verdachte reed een geparkeerde auto aan toen hij probeerde weg te rijden. Toen de eigenaar van de aangereden auto hem hierop aansprak bedreigde de verdachte de man met een mes.

Vechtpartij eindigt in aanhouding

In de avonduren op zaterdag 5 augustus vond een vechtpartij plaats bij een ‘snèk’ aan de Kaya Papa Cornes. Twee mannen hadden drie ander mannen aangevallen. Twee van de aangevallen mannen werden ook met een wapen mishandeld. Hierna vernielden de verdachten enkele delen van de auto van één van slachtoffers en renden weg. De twee slachtoffers werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Later in de avond kwamen de twee verdachten zichzelf aangeven bij het politiebureau. Het betreft een 22-jarige man met initialen J.F.A.C., die werd aangehouden voor bedreiging, mishandeling met een wapen en vernieling en een 27-jarige man met initialen J.R.B.T. die werd aangehouden voor openbare geweldpleging, mishandeling met een wapen, bedreiging en vernieling. De zaak wordt onderzocht.

Ezel veroorzaakt aanrijding

Op zaterdag 5 augustus, rond 20:30 uur, vond een aanrijding plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. De bestuurder van de auto verklaarde dat een ezel de veroorzaker van de aanrijding was geweest. De medepassagier werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhouding verstoren openbare orde

Op zaterdag 5 augustus tijdens een evenement, werd een 31-jarige man met initialen R.R.S. aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en openbare dronkenschap op de Kaya J.N.E. Craane. De verdachte was onder invloed van alcohol, deed lastig en begon agressief gedrag te vertonen. Hierop werd hij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding uitte hij zich ook beledigend tegenover de agenten.

Tijdens het transporteren van deze verdachte probeerde een man de verdachte te interviewen met een telefoon. De man werd gevorderd opzij te gaan omdat hij het transport van de verdachte belemmerde. Hij gaf hieraan geen gehoor en ging door met het interview. Hij werd nogmaals gevorderd om hiermee te stoppen waarbij hij licht werd geduwd. Hierop ging de man gericht op de agent af waarbij hij agressief gedrag vertoonde. Hierop gaf de agent een harde duw waardoor de man viel. Iets later werd de 58-jarige man met initialen A.N.J. aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering van de politie.

Hit & Run

In de ochtenduren op zaterdag 5 augustus vond een ‘Hit & Run’ plaats aan de Kaya Monseigneur Nieuwindt. Een auto die een parkeerplaats van een supermarkt opreed werd door een auto die van de parkeerplaats afreed aangereden, waarna de auto doorreed. De aangereden auto liep schade op aan de achterbak.

Ben je slachtoffer van een ‘hit & run’? Probeer het kenteken van het voertuig, het soort voertuig, de kleur van het voertuig en de mogelijke bestuurder te identificeren. Meld dit onmiddellijk bij de politie.

De persoon die deze daad heeft pleegt en wegrijdt, heeft 3 uur de tijd om zichzelf te melden bij het politiebureau. Als de dader zich niet binnen 3 uur meldt, kan het slachtoffer aangifte doen wegens overtreding van artikel 31 van de Wegensverkeersverordening Bonaire. Op dat moment start de politie een onderzoek dat kan leiden tot strafrechtelijke gevolgen.

Mocht je iets hebben gezien of weet je meer over deze ‘hit & run’? Neem dan contact op met de politie via 715 8000, 911 of via de anonieme tip lijn 9310.