Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 2 augustus tot en met vrijdag 4 augustus 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Auto in brand na aanrijding - In de nachtelijke uren op donderdag 3 augustus verloor de bestuurder van de auto de controle over het stuur op de Bulevar Gobernador N. Debrot waardoor de auto tegen een lantaarnpaal botste en over de kop ging. Hierna vloog de auto in brand. Het lukte beide slachtoffers om op tijd uit de auto te komen. Beide inzittenden werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle. De weg werd even afgezet zodat de brandweer de brand kon blussen waarna de auto weggetakeld kon worden.

Onwel wording leidt tot aanrijding

Op donderdag 3 augustus rond 10:00 uur kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding op Kaminda Santa Barbara. De bestuurder van een auto was onwel geworden achter het stuur waardoor hij van de weg afreed en tegen twee geparkeerde auto’s botste. De patrouille die ter plekke ging begon direct met het reanimeren tot dat iets later de ambulancepersoneel het overnam. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Iets later overleed het slachtoffer in het ziekenhuis. Het betreft een 78-jarige man met initialen S.M.K. afkomstig van de Verenigde Staten van Amerika.

Aanrijding tussen auto en brommer

Omstreeks 17:00 uur op donderdag 3 augustus, vond een aanrijding tussen een auto en een brommer plaats op de Bulevar Gobernador N. Debrot. De weg werd even afgezet zodat CRS en de ambulance hun werkzaamheden konden verrichten. De bestuurder van de brommer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Toedracht van de aanrijding is niet bekend.

In de middaguren rond 12:30 uur vond een aanrijding tussen een auto en een brommer plaats op de Kaya Macario (Cai) Sint Jago. De bestuurder van de brommer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhouding overtreding Wet Identificatieplicht

Op woensdag 2 augustus rond 21:15 werd een 25-jarige man met initialen R.J.E.J. op de Kaminda Djabou aangehouden. De verdachte werd gestopt toen hij op een crossmotor aan het rijden was zonder helm, zonder verlichting en zonder kentekenplaat. Hij had geen geldig rijbewijs en ook geen legitimatiebewijs bij zich. Op de vordering om zijn persoonsgegevens mondeling te melden gaf hij een valse informatie. Omdat de identiteit van de verdachte niet ter plaatse vastgesteld kon worden om een proces-verbaal uit te schrijven, werd hij aangehouden wegens overtreding van de Wet Identificatieplicht BES. De crossmotor is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Aanrijding scooter

Rond 19:00 uur op woensdag 2 augustus vond een eenzijdige aanrijding met een scooter plaats op de Bulevar E.E.G. Om nog onbekende oorzaak vielen de bestuurder en meerijder van een scooter. Het ambulance personeel checkte beide slachtoffers ter plekke en nam uiteindelijk de bestuurder mee naar het ziekenhuis voor medische behandeling. De scooter werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring doordat de medepassagier niet in staat was de scooter naar huis te rijden. De scooter kan na vertoon van een geldig rijbewijs en geldige verzekeringsbewijs van de bestuurder, meegenomen worden.