Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 23 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Auto in brand - Omstreeks 00.45 uur op vrijdag 25 augustus, kreeg de centrale meldkamer melding van een auto in brand op de Kaya Viol. Het betreft een dienstwagen van het Korps Politie Caribisch Nederland. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Aanhouding Heling

Omstreeks 13:30 uur op donderdag 24 augustus werd een 17-jarige man met intialen R.F.M. en in 16-jarige man met initialen R.F.M. op de Kaya Caracas aangehouden vanwege heling. De verdachten werden door een dienstdoende patrouille gestopt toen ze in verboden richten en zonder helm reden. Bij nader controle bleek dat de scooter afkomstig was van diefstal. Hierdoor werden beide mannen aangehouden die op de scooter waren. Het onderzoek voortzettend werd iets later een huiszoeking verricht bij een woning op de Kaminda Lagun. Er werd hier een andere scooter afkomstig van diefstal in beslag genomen. Onderzoek in deze zaak loopt.

Snelheidscontrole

In de ochtenduren op donderdag 24 augustus, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een verkeerscontrole gehouden gericht op snelheid van voertuigen. De controle heeft plaats gevonden op de Kaya Ir. R. Statius van Eps. Met een 'lasergun' werd de snelheid van naderende auto's gemeten. Op de Kaya Ir. R. Statius van Eps is de toegestane snelheid 60 km/uur. Tijdens de snelheidscontrole werden er in totaal 20 bestuurders gecontroleerd waarvan 6 processen-verbaal uitgeschreven werden voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid. De snelheid dat gemeten is was tussen de 74 en 93 km/uur.

Het KPCN zal de komende dagen op verschillende locaties op het eiland snelheidscontroles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om op hun snelheid op de weg te letten. In de bebouwde kom is de maximumsnelheid 40 km/uur en daarbuiten 60 km/uur.

Aanhouding rijden onder invloed

In de nachtelijke uren op donderdag 24 augustus werd een 22-jarige man met initialen M.S.W. aangehouden vanwege rijden onder invloed van alcohol en voor het overtreden van de Opiumwet BES. De verdachte was betrokken bij een ongeluk op de Kaya Papa Cornes. Hij reed met zijn auto tegen een afrastering van een woning aan. Bij aankomst constateerde de patrouille dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest afgenomen en naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden. Er kon ook een marihuana geur waargenomen worden. naar aanleiding hiervan werd een controle gericht op Opiumwet BES te uitgevoerd. In een tas dat de verdachte bij zich had, werd er een kleine zak met op drugs lijkende kruiden aangetroffen. Dit is in beslag genomen.

Het KPCN roept eigenaar van verlaten auto op

Al enige tijd staat er een verlaten auto op de openbare weg in de wijk Belnem.

Het betreft een zwart auto van het merk Honda, model Accord, zonder kentekenplaat. De auto staat geparkeerd langs de weg aan de Kaya Scorpio. De eigenaar wordt verzocht om binnen 2x24 uur het voertuig te verwijderen. Na 48 uur zal de auto weggehaald worden.
 

Verlaten auto op de openbare weg in de wijk Belnem

Verschillende processen-verbaal voor verkeersovertredingen
Afgelopen dagen werden processen-verbaal uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen.

Op donderdag 24 augustus, rond 19:00 uur, werd een pick-up op de Kaya Nikiboko Noord gestopt nadat hij zonder veiligheidsgordel en zonder een geldige kentekenplaat op de auto bevestigd, werd gespot door een patrouille. Bij nader controle kon de bestuurder ook geen geldige verzekeringsdocumenten tonen. Voor genoemde overtredingen kreeg hij een proces-verbaal. De pick-up werd naar het politiebureau gebracht. Op dezelfde dag, rond 9.15 uur, werd de bestuurder van een andere pick-up door een patrouille gespot terwijl hij achter het stuur zijn telefoon gebruikte. Hij werd op de Kaya Nikiboko Zuid gestopt kreeg een proces-verbaal voor het gebruik van een telefoon achter het stuur.

In de avonduren op woensdag 23 augustus, werden twee voertuigen gestopt doordat ze defecte voorlichten hadden. Beide bestuurders kregen hiervoor een proces-verbaal. Iets eerder werd de bestuurder van een auto op de Hanchi Amboina gestopt voor een routine controle. De bestuurder kon geen geldig rijbewijs en ook geen geldige verzekeringsdocumenten tonen.  Hij kreeg voor beide overtredingen een proces-verbaal. In de vroege avonduren werden twee auto’s gestopt voor een routine controle, beide bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder geldige verzekeringsdocumenten. Rond 18:00 uur werd een auto op de Kaya Triton gestopt nadat een patrouille de bestuurder met een telefoon achter het stuur en zonder veiligheidsgordel om had gespot. Bij nader controle kon de bestuurder ook geen geldige verzekeringsdocumenten tonen. Hij kreeg een proces-verbaal voor genoemde overtredingen.

In de ochtenduren op woensdag 23 augustus, kregen vier bestuurders een proces-verbaal; twee bestuurders voor het rijden zonder veiligheidsgordel om, een bestuurder voor het gebruik van een telefoon achter het stuur en een bestuurder voor het rijden zonder een geldig rijbewijs.

Mobiel bedrijf zonder vergunning gesloten

In de middaguren op woensdag 23 augustus werd een man die producten langs de weg verkocht en hiervoor de aandacht van automobilisten trok, door een patrouille gespot op de Bulevar E.E.G. Toen de man werd benaderd kon hij geen geldige vergunningsdocumenten tonen. Hij werd verzocht het verkoop te staken en om de locatie te verlaten.