Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Schepen in nood tussen Sint Eustatius en Sint Maarten

Gepubliceerd op:

The Bottom - Op zondag 13 augustus kreeg de centrale meldkamer in de middaguren een melding over een schip in nood. Het schip had motorpech en dreef in de zeewateren tussen Sint Eustatius en Sint Maarten. Inmiddels bleek dat een tweede schip op ongeveer 4 zeemijl van Sint Eustatius ook motorpech had gehad.

Er werd direct een reddingsoperatie gestart tot 13 zeemijl aan de noordwestkant van Sint Eustatius. Rond 14.45 uur is het tweede schip naar Gallows Bay geëscorteerd en daar afgemeerd aan een boei. De KMar werd op de hoogte gebracht en zij namen het immigratieproces over.

Op dat moment ontbrak het eerste schip nog. Omstreeks 17.45 uur werd het gekapseisde eerste schip opgemerkt door piloten van de Winair, 13 zeemijl ten noordoosten van Sint Eustatius. De mensen aan boord van dit schip waren spoorloos. De Kustwacht had de zoektocht naar het schip voor avond gestaakt in verband met de exacte locatie en zou deze in de ochtend voortzetten.

Maandag 14 augustus werd het schip in de ochtenduren gevonden en door de kustwacht van St. Kitts en Nevis en naar de haven van Saba gesleept. Alle vier de opvarenden van dit schip waren veilig en wel.