Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Aangetroffen menselijke resten en mogelijke verbinding met de vermiste persoon worden onderzocht

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Op donderdag 16 februari, omstreeks 11.00 uur, kreeg de centrale Meldkamer een melding dat er op de Kaminda di Washington Park vermoedelijk de resten van een schedel was aangetroffen.

De patrouille ter plaatse heeft de locatie afgezet en er zijn specialisten van de Forensische Opsporing en recherche gekomen om de gevonden schedel te onderzoeken. Vervolgens hebben zij de gevonden resten veiliggesteld en contact gezocht met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor verder onderzoek.

De eerste indicatie is dat het inderdaad om een menselijke schedel gaat, echter nader onderzoek zal dit moeten bevestigen. Tevens is in de omgeving nog een andere mogelijk menselijk bot aangetroffen, wat ook is veiliggesteld voor het verdere onderzoek. Het KPCN heeft met ondersteuning van STINAPA verder de naaste omgeving doorzocht en geen andere resten of sporen aangetroffen.

Vanwege de vindlocatie van deze mogelijke menselijke resten, is er in de media en door de familie een verbinding gemaakt met de vermiste Ludwig Cicilia. Het KPCN sluit niet uit dat het om de vermiste persoon zou kunnen gaan, maar heeft daar op dit moment geen sluitend bewijs voor om dit te kunnen bevestigen. Dat zal nader onderzoek in samenwerking met het NFI moeten uitwijzen. Zodra wij meer over de identiteit van de gevonden resten weten zullen we contact met eventuele familie en betrokken opnemen. Dit is aan de de familie van de heer Cicilia ook gecommuniceerd.  

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310