Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 17 februari tot en met vrijdag 24 februari 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Carnaval 2023 In het weekeinde van 11 en 12 februari vond de kinderparade plaats in respectievelijk Rincon en Playa. De carnavalsparade in Rincon verliep rustig. Op zondag in Playa werden net aan het begin van de parade drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed.

De auto met de drie inzittenden reed door de barricade op de Kaya G.F. Croes die afgesloten was. Toen ze gestopt werden door de politie werd geconstateerd dat ze alle drie onder invloed van alcohol waren. Ze werden alle drie naar het bureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd het rijbewijs van de bestuurder ingetrokken voor een onbepaalde periode en werden alle drie de mannen op het bureau gehouden totdat de carnaval parade voorbij was.

Afgelopen zaterdag, 18 februari, verliep de grote carnaval parades zonder enig probleem in Rincon. Op zondag 19 februari werd tijdens de grote parade in Playa een aanhouding verricht. De verdachte gaf geen gehoor aan vorderingen van de politie. Tijdens de grote afscheidsparade op dinsdag 21 februari was er een vechtpartij op de Bulevar Julio A. Abraham waarbij er drie jongeren werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het betreft een 21-jarige man met initialen J.M.F.P, een 18-jarige man met initialen J.E.G.T. en een 17-jarige meisje met initialen S.I.W.

Al met al was het een rustige carnavalsperiode waarbij de bevolking weer heeft laten zien dat we samen kunnen zorgen voor een fijne en veilige carnaval. KPCN wil een ieder bedanken voor hun bijdrage en benadrukt nogmaals dat we samen de verantwoordelijkheid dragen voor een veilig eiland.

Verdrinking
Op donderdag 23 februari, omstreeks 14:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een lichaam in het water dreef in de omgeving van de Zoutpier. Een medewerker van het zoutbedrijf op de locatie heeft de persoon uit het water gehaald waar men direct begon met het reanimeren. Maar dit was tevergeefs. De man met initialen A.N.S. afkomstig uit de Verenigde Staten, geboren op 2 september 1951 kwam te overlijden.

Geplande verkeerscontrole
Op woensdag 22 februari werd in de late middaguren een geplande verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Industria. Hierbij werden in totaal 18 voertuigen gestopt en gecontroleerd. Er werden 3 processen verbaal uitgeschreven; twee voor het rijden zonder geldige verzekering en één voor het rijden zonder kentekenplaat.

Verkeerscontroles worden regelmatig gehouden. KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden, zoals onder andere hierboven genoemd, op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225. 

Auto rijdt mondi in
In de nachtelijke uren op woensdag 22 februari vond een aanrijding plaats op de Kaminda Sabana Piedra Krus. Een auto reed om nog onbekende reden de mondi in. De bestuurder en inzittende werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle en behandeling. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder een geldig rijbewijs en geldige verzekeringspapieren.

Auto over de kop
Op maandag 20 februari vond omstreeks 00.00 uur een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Internashonal. Eén van de auto’s ging over kop en lag op zijn zijkant. De brandweer werd ingeschakeld om de bestuurder uit de auto te halen, maar hij klom zelf uit de auto. Er werd geconstateerd dat de bestuurder onder invloed van alcohol was en hij werd hiervoor aangehouden. Het betreft een 56-jarige man met initialen N.A.H.  De passagier van de andere auto werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhouding
Op zaterdag 18 februari werd een 38-jarige man met initialen D.A.N. op de Kaminda Tra’i Montaña aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een dienstdoende patrouille zag de auto zigzag op de weg rijden. Gezien dit een gevaar vormde voor andere verkeersdeelnemers, werd de auto gestopt.de bestuurder kon geen geldig rijbewijs, verzekeringsdocument noch een geldige identiteitskaart tonen. Na het vorderen van de bestuurder om uit de auto te stappen werd geconstateerd dat hij onder invloed van alcohol was.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310