Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Vier carnaval 2023 op een veilige en verantwoordelijke manier

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Na 2 jaar gaan we weer carnaval vieren. Het is een periode van feest en plezier. Het is gebleken dat regels en verantwoordelijkheden dan soms uit het oog worden verloren. De regels zijn echter niet minder van kracht.

Daarom zullen door KPCN, verkeerscontroles in de komende periode geïntensiveerd worden op strategische- en veel bezochte plekken. In het geval van een overtreding zal er strenger worden opgetreden.

Het is van belang dat iedereen zich aan alle geldende verkeersregels houdt, zodat deverkeersveiligheid wordt verhoogd. Want veilig verkeer is niet alleen een zaak van de politiemaar ook van de bestuurders van motorvoertuigen zelf. Automobilisten en andereverkeersdeelnemers dienen zich bewust te zijn van hun eigen verantwoordelijkheid als hetbijvoorbeeld gaat om het dragen van autogordels, het bellen of appen tijdens het rijden, alcoholgebruik, het vervoeren van kinderen op een verantwoordelijke manier (bijv. niet
voor in de auto maar achterin in een kinderstoel, enz.)

Het KPCN wil ook benadrukken dat het belangrijk is om goed voor jezelf en voor jouwkinderen te zorgen tijdens carnaval. Door bijvoorbeeld goed op jouw kinderen te letten, hen oordopjes te laten gebruiken tegen de harde muziek en door ze te leren wie (de politie) hun kan helpen en wat ze moeten zeggen als ze verdwalen. Maar ook door herbruikbare bekers voor het drinken te gebruiken in plaats van glazen of flessen, want zo voorkom je gevaarlijke situaties. Ga niet rijden als je drinkt; maak een afspraak om thuisgebracht te worden. Gezien men met carnaval voor een lange periode van huis is, is het wenselijk om je huis goed af te sluiten en te zorgen dat het goed verlicht is wanneer je weggaat. Parkeer je auto op een veilige plek, maar niet achter de barricades en laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Tot slot roept de politie eenieder op om gehoor te geven aan eventuele vorderingen van de politie. Zo kan er veilig en verantwoordelijk carnaval gevierd worden.

Korps Politie Caribisch Nederland wenst iedereen ‘Felis Karnaval’
 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.