Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Zes personen aangehouden en één rijbewijs in beslag genomen tijdens een twee uur durende alcoholcontrole.

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Op vrijdag 10 februari, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland alcoholcontroles gehouden op de Kaya Korona, Kaya Gobernador N. Debrot en Hanchi Amboina.

Tijdens deze controles zijn 62 bestuurders gecontroleerd op hun alcohol consumptie met een blaastest. Deze test geeft aan of de persoon meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gebruikt om een motorvoertuig te besturen. Tijdens de twee uur durende controle werden er 6 personen aangehouden wegens overschrijding van die hoeveelheid en van 1 persoon werd het rijbewijs in beslag genomen. 

Het KPCN wil iedereen erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt aan het verkeer. Zo voorkom je gevaarlijke situaties voor jezelf en voor anderen. Als je weet dat je meer dan het maximum gaat nuttigen, maak een afspraak met een andere persoon die je veilig thuis kan brengen. Rijd je onder invloed van alcohol? Rij je onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310