Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

De politie deelde 17 boetes uit voor verkeersovertreding tijdens een verkeerscontrole

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Op dinsdag 17 januari hebben agenten van Korps Politie Caribisch Nederland een verkeerscontrole verricht in de omgeving van Playa. Tijdens de controle van omstreeks 3 á 4 uur zijn er 17 boetes uitgedeeld voor het rijden zonder een autogordel om en het gebruiken van een mobile telefoon achter het stuur. Het KPCN roept alle bestuurders op om zich aan de verkeersregels te houden. De politie zal tijdens deze controles erop toezien dat alle deelnemers aan het verkeer zich voor hun eigen veiligheid aan de voorgeschreven wetten houden. Controles zullen de komende tijd toenemen en overtredingen zullen strenge gevolgen hebben.

Gordel
Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken.

Telefoon
Met het gebruiken van je mobiele telefoon achter het stuur breng je jezelf, maar ook anderen in gevaar. Als we onze telefoon gebruiken, zijn we minder alert. Zet je smart phone uit het zicht. Zo kom je niet in de verleiding om toch even te kijken. Als je deelneemt aan het verkeer, of dit nu met auto of op de fiets is, is het van belang dat je bewust aanwezig bent. Als iemand een berichtje of telefoontje verwacht, meld dan voordat je bijvoorbeeld in de auto stapt dat je even niet bereikbaar bent.

Geldige documenten
KPCN wil eenieder erop attenderen om de nodige bescheiden op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.


Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310