Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 13 januari tot en met maandag 16 januari 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding tussen auto en scooter - In de ochtenduren op maandag 16 januari vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de kruising van de Bulevar Miguel Pourier en de Kaya Papaya, ter hoogte van de bushalte. De auto reed richting Playa op de Bulevar Miguel Pourier en de scooter kwam vanuit de Kaya Papaya. De bestuurder van de scooter zag de auto niet en reed tegen de passagierskant van de auto. De ambulance heeft de bestuurder van de scooter naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Overleden persoon aangetroffen
Op maandag 16 januari kreeg de politiecentrale melding over een persoon in een woning aan de Kaya Kobalt die geen teken van leven gaf. De schouwarts die ter plekke kwam constateerde de natuurlijke dood. Het betreft een man met initialen B.Mc.C. geboren op 15 februari 1954 in de Verenigde Staten.

Diefstal verschillende kentekenplaten
Op zondag 15 januari werd aangifte gedaan van diefstal van twee kentekenplaten genummerd B-964. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Kaya Libertador Simon Bolivar.

Iets later werd aangifte gedaan van nog twee gestolen kentekenplaten vanaf auto’s die op een parkeerplaats van een bedrijf aan de Kaya Grandi geparkeerd stonden. Het betreft de kentekennummers B-1544 en B-8423.

In de middaguren werd aangifte gedaan van diefstal van nog een kentekenplaat genummerd V-7049 van een pick-up die bij een appartementencomplex aan de Kaya Nikiboko Zuid geparkeerd stond.

Alle genoemde kentekenplaten zijn tussen zaterdag 14 januari en zondag 15 januari door onbekenden meegenomen. De zaken worden onderzocht.

Aanhouding tijdens diefstal
In de nachtelijke uren op zaterdag 14 januari werd een 51-jarige man met initialen J.G.B. aangehouden wegens diefstal. Dit na een melding van diefstal bij twee woningen in Lagun Hill in dezelfde nacht. Bij een woning werd een scooter meegenomen en bij een andere woning werden drie mannen op heterdaad betrapt toen ze bezig waren met het meenemen van onder andere een tuinslanghaspel, een zwart/groene stofzuiger, een zwartgrijze gereedschapskist, een grijze gereedschapskist en een snoeischaar. De scooter en enkele van de genoemde spullen werden in de nabij gelegen mondi aangetroffen. Het lukte de andere twee mannen te ontsnappen. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.