Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Afdeling Forensisch Onderzoek KPCN met ID-Zuil

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - De afdeling Forensisch Onderzoek (FO) van het Korps Politie Caribisch Nederland heeft sinds kort een ID-Zuil in gebruik genomen voor het vastleggen van de zogenaamde biometrische gegevens, vingerafdrukken en gezichtsfoto's. Waar in het verleden nog met behulp van inkt en papier vingerafdrukken werden afgenomen worden deze nu digitaal gescand waarbij de kwaliteit van de afdrukken meteen wordt gemeten. Daarnaast maakt de ID-Zuil ook op een gestandaardiseerde wijze foto's van verdachten.

In het kader van de opsporing is het van belang zoveel mogelijk gegevens van verdachten vast te leggen. Behalve dat het werken zonder inkt veel prettiger is, levert de ID-Zuil ook veel betere afdrukken. En waar men tot op heden alle vastgelegde gegevens handmatig moest verwerken in het opsporing systeem is dit met behulp van de ID-Zuil volledig geautomatiseerd. Door de betere kwaliteit vingerafdrukken  en foto's is ook de kans om een spoor van een misdrijf te identificeren toegenomen. 

De agenten werkzaam bij de afdeling FO hebben ook een iets ander shirt dan de andere agenten; zij hebben zwarte strepen waar de rest gele strepen heeft.

Het Korps Politie Caribisch Nederland  pakt criminaliteit efficiënter aan door digitaal mee te ontwikkelen.

Op foto 1, v.l.n.r: Relanio Emerenciana, medewerker FO, Amos Melaan, Coördinator FO, Steven Senior, Chef Opsporing, John Riemen, Leidend Specialist Biometrie, Bart Kraus, Biometrie Technoloog en Alwyn Braaf, Korpschef.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.